Sainz: 'Red Bull maakt dit seizoen een goede kans tegen Mercedes'

2019AustralianGrandPrixSunday_1ST0219-1

Het eerste raceweekend van het nieuwe seizoen komt steeds dichterbij. Aanstaande zondag gaan de lichten voor de eerste keer dit jaar uit op het circuit van Albert Park in Melbourne, Australië. Mercedes is net als de afgelopen jaren nog steeds de grote favoriet, maar ook de sterke indruk van Red Bull is veel mensen niet ontgaan, zo ook McLaren-coureur Carlos Sainz.

"Ik denk dat Red Bull dit jaar de kans heeft om het op te nemen tegen Mercedes. Of ze het in de 21 races of alleen in vijf of zes kunnen doen, weet ik niet, maar ik weet zeker dat Honda, zoals ze vorig jaar eindigden, een goede kans zal maken", vertelt Sainz tegen het Spaanse Marca

Sainz maakte zijn Formule 1-debuut bij het zusje van Red Bull, Toro Rosso (inmiddels omgedoopt tot Alpha Tauri). Vervolgens vertrok de Spanjaard naar Renault waar hij weg moest vanwege de komst van Daniel Ricciardo. Op dit moment rijdt de 25-jarige coureur voor het team van McLaren.

Over zijn verwachtingen voor het komende seizoen bij McLaren zegt hij het volgende: "We zijn waar ik verwachtte te zijn, in de strijd voor de titel 'The Best Of The Rest'. In werkelijkheid zijn we geïnteresseerd in iets anders, namelijk de afstand tot de koplopers. We willen zien of de McLaren zich sneller ontwikkelt dan andere hoofdteams, dat wil zeggen dat we het gat dichten, of dat we het punt hebben bereikt waarop we er al dicht op zitten."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden