Samenwerking brengt Alpine goede punten op Interlagos

Alpine-f1-2021

Esteban Ocon en Fernando Alonso hebben zes punten gescoord voor het team van Alpine. Door goed samen te werken wisten ze als achtste en negende over de finish te komen in São Paulo. 

Alpine strijdt met AlphaTauri om de vijfde plek in het constructeurskampioenschap. Voor dit raceweekend hadden ze exact hetzelfde aantal punten. Door de zevende plek van Pierre Gasly en de achtste en negende stek van Alpine is het verschil gelijk gebleven met nog drie races voor de boeg.

“Het was een solide race van mijn kant en een erg positieve dag voor het team”, vertelt Ocon bij Ziggo Sport. "Fernando en ik werkten zoveel mogelijk samen tijdens de race om Gasly achter ons te houden maar dat is helaas niet gelukt. Toch konden we daardoor wel goede punten pakken voor het kampioenschap, maar we hebben er nog meer nodig."

Esteban Ocon / GP Brazilië / Alpine Racing
Foto: Alpine Media Pool

“We waren niet echt gelukkig vandaag"

Volgens Alonso zat het hem vandaag niet mee rondom de pitstops. Zelf had hij een trage stop en konden concurrenten profiteren van de virtual safety car.

“Ja, we hadden een trage pitstop en anderen konden tijdens de virtual safety car hun pitstop maken en wonnen daar tijd”, laat Alonso weten. "Dus we waren niet erg gelukkig vandaag. Maar we hadden een goede pace te pakken. We waren erg snel en hebben goede punten kunnen pakken als team voor het kampioenschap.“

Lees ook: Max Verstappen: “Het was een leuke battle"

Lees ook: Lewis Hamilton over P1: “Geweldige support"

Lees ook: Valtteri Bottas: “Eénstopper had makkelijk gekund"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden