"Sargeant moet meer doen om zijn stoeltje te behouden"

door Shakyra van den Heuvel
logan sargeant 2023 verenigde staten zondag

Tijdens dit seizoen heeft Logan Sargeant nog geen geweldige resultaten neergezet, net zoals vorig jaar. Mocht hij zijn contract willen verlengen bij het team van Williams, moet hij toch zijn beste beentje voor gaan zetten. Teambaas James Vowles wil graag op korte termijn verbetering zien bij de Amerikaan. 

Het is al langere tijd zichtbaar dat Logan Sargeant het moeilijk heeft om een goede resultaten neer te zetten. In zijn Formule 1-carrière heeft hij nog maar één keer punten weten te scoren. Uiteraard zou hij graag het andere stoeltje willen claimen bij het team van Williams, naast die van Alex Albon. Toch ziet James Vowles wel dat er stappen worden gemaakt bij de Amerikaan. "Ik denk dat er geen twijfel over mogelijk is, het tweede jaar dat hij rijdt en je ziet nu dat hij meer vertrouwen begint te krijgen en dat er prestaties worden geleverd", zegt hij bij F1.com. Verder geeft hij aan dat Sargeant niet de volledige schuld kan krijgen van zijn tegenvallende resultaten, maar dat de auto ook nog niet is waar ze hem willen hebben. Vowles is voorlopig tevreden met de ontwikkeling van zijn coureur, maar is wel van mening dat hij meer nodig heeft van hem om zijn zitje te kunnen redden voor het seizoen van 2025. 

alex albon logan sargeant 2023 brazilie vrijdag

Foto: Williams F1

Sainz naar Williams?

Deze opmerkingen komen niet zomaar uit de lucht vallen. De laatste tijd zijn er steeds meer geruchten over een eventuele overstap van Sainz naar Williams. Vowles is al meerdere keren gevraagd naar de eventuele overstap van de Spanjaard. Hij geeft aan dat hij Sainz heel graag zou willen voor in zijn team. "Hij is een coureur die races wint en vorig jaar tegen alle verwachtingen in Max versloeg in Singapore met een briljante rit, en dat is niet de eerste keer. Hij is intelligent in zijn benadering, logisch, ongelooflijk snel." Voor de teambaas van Williams is het in ieder geval zijn nummer één doel van dit seizoen: Carlos Sainz binnenhalen. 

Carlos Sainz zal dan de teamgenoot van Alex Albon gaan worden. Albon heeft laatst zijn contract verlengd omdat hij graag op lange termijn zijn doelen wil gaan bereiken bij Williams. In de afgelopen seizoenen heeft hij al mooie dingen kunnen laten zien en zorgde hij ervoor dat het team als zevende eindigde in 2024. 

 

Lees ook: Toto Wolff over Sainz: "Hij doet het super"

Lees ook: Oliver Bearman rijdt eerste vrije training in Spanje

Lees ook: Ferrari wint de 24 uur van Le Mans, de Vries tweede

 

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden