Ferrari wint de 24 uur van Le Mans, De Vries eindigt op de tweede plaats

Ferrari Le Mans 2024

Ferrari wint opnieuw de 24 uur van Le Mans. Nyck de Vries eindigde met het team van Toyota op de tweede plaats. Door de vele regen was de race spannend tot het eind. De tweede Ferrari vulde het podium aan op de derde plaats.

De 92ste editie van de 24 uur van Le Mans is gewonnen door de Ferrari met nummer 50. Vorig jaar behaalde het team ook de winst, toen met de zusterauto. Door de slechte weersomstandigheden in de slotfase van de race kwam het aan op strategie en de juiste timing. Het Toyota-team met startnummer 7, waar Nyck de Vries deel van uitmaakte, reed lange tijd aan de virtuele leiding. Door een spin van José María López verloor het team echter veel tijd, waardoor het Ferrari-team kon profiteren.

Toch werd het spannend in de slotfase voor het Italiaanse team. De Ferrari met nummer 50 moest noodgedwongen naar de pitstraat vanwege een deur die regelmatig open sloeg. Hierna was het lange tijd onduidelijk of zij de finish zou halen met de hoeveelheid brandstof die nog in de auto zat. Ferrari-coureur Nicklas Nielsen deed er alles aan om brandstof te besparen. Een spannende situatie voor de coureur. "Het was verschrikkelijk om de boodschap te krijgen dat ik alleen maar langzamer moest gaan, want dan ga je fouten maken", vertelde Nielsen na afloop van de race bij Eurosport. "Het team heeft mij op de hoogte gehouden van wat het gat was, waardoor ik dat kon managen. Uiteraard was het een heel lange stint, maar we hebben deze overwinning verdiend!"

Toyota hoopte op een extra pitstop van Ferrari, maar die kwam niet. Het team spoorde López aan om te pushen, maar dit had geen effect meer. Het lukte Ferrari om de leiding te behouden en als eerste de finish te behalen. Voor de overige coureurs van het team in de garage bleef het spannend tot het eind. "Het was heel chaotisch en erg zwaar. We wisten dat we een goede kans hadden en hebben hier het hele jaar op gewacht. Ik ben sprakeloos!", vertelt Molina. Fuoco kan de overwinning nog niet helemaal geloven. "Ik voel me waanzinnig. Hier hebben we het hele jaar op gewacht en we wilden deze echt binnenhalen. Vanaf het begin van de race hebben we geen fout gemaakt, dus we gaan er echt van genieten."

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ferrari Hypercar (@ferrarihypercar)

 

De Vries teleurgesteld maar trots

Grote teleurstelling voor het team van Toyota. Na een sterke race, waarin López, Kamui Kobayashi en Nyck de Vries van P23 naar de tweede plaats waren gegaan, moest het team genoegen nemen met een tweede plaats. "Bittersweet, zo voelt dit", vertelt Nyck de Vries in een interview met RTL 7 na afloop van de race. "We waren natuurlijk erg dichtbij. We hebben twee lekke banden gehad, verloren power in onze laatste stint, we zijn gespind, hadden een kapotte sensor bij de uitlaat en een drive-through penalty. Dus ja, het voelt een beetje dubbel." Ondanks dat het team net naast de winst greep, is De Vries trots op het resultaat en het team. "Het was een solide race en natuurlijk is het een goed resultaat. Maar dit doet wel pijn na 24 uur racen."

 

Morris Schuring wint race in LMGT3-klasse

Meer Nederlands succes op het circuit in Le Mans. Debutant Morris Schuring wist met Manthey EMA de winst te behalen in de LMGT3-klasse. Met zijn 19 jaar is hij nu de jongste winnaar ooit tijdens de 24 uur van Le Mans. Schuring was zichtbaar emotioneel na de overwinning. "Ongelooflijk! Ik heb hier zo lang van gedroomd en om dat dan echt werkelijkheid te maken, is echt ongelooflijk", vertelt hij bij RTL 7. "Ik kan nu ook even niets zeggen, ik kan er geen woorden voor vinden."

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Morris Schuring (@morris.schuring)

 

Lees ook: FIA verlaagt leeftijd superlicentie, debuut Antonelli aanstaande?

Lees ook: Alpine over nieuwe rijder 2025: "Hij moet wél goed kunnen samenwerken"

Lees ook: George Russell en Charles Leclerc: 'Red Bull gaat sterk zijn in Barcelona'

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden