Alpine over nieuwe rijder 2025: "Hij moet wél goed kunnen samenwerken"

door Olav Veenhof
ocon auto alpine canada

Alpine is druk bezig met het zoeken voor een vervanger voor Esteban Ocon voor 2025. Teambaas Bruno Famin laat weten dat de Franse formatie professionaliteit als prioriteit nummer één heeft.

Ocon en Alpine maakten voorafgaand aan de Grand Prix van Canada bekend dat ze aan het eind van 2024 uit elkaar zullen gaan, na zijn botsing in de eerste ronde met teamgenoot Pierre Gasly in Monaco. Teambaas Bruno Famin is daarom bezig met het zoeken naar een vervanger voor Ocon, terwijl het team ook probeert Gasly te behouden voor 2025 ondanks een slecht begin van dit seizoen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esteban Ocon (@estebanocon)

Teamgevoel terug

Bruno Famin verklaarde dat zijn prioriteit niet is om twee coureurs te vinden die al goed met elkaar overweg kunnen, om problemen zoals tussen Ocon en Gasly te vermijden. In plaats daarvan richt hij zich op het aantrekken van "professionele" coureurs die bereid zijn samen te werken. "Ik denk dat de relatie niet van belang is. Professionaliteit is het enige wat telt voor ons. We hebben professionele coureurs nodig", zo laat Famin tegenover SkySportsF1. "Ze moeten kunnen samenwerken. Het hoort bij je werk als om met je teamgenoot samen te werken om het beste voor het team te bereiken. Gezonde concurrentie is prima, maar er zijn grenzen."

Vervanger voor Ocon

Alpine heeft genoeg opties om Ocon te vervangen. Mick Schumacher rijdt voor het Alpine Endurance team. Théo Pourchaire heeft weinig vooruitzicht op een stoeltje in de Formule 1, maar heeft met zijn Franse nationaliteit een streepje voor bij Alpine. Toch lijkt Jack Doohan de grootste kanshebber. "Laten we zien hoe hij zich ontwikkelt. Hij is één van de vele mogelijkheden, maar zeker een hele goede mogelijkheid. We zullen snel bekend maken wie het gaat worden", zo zegt Famin over de Alpine-testrijder.

 

Lees ook: Weet Liam Lawson nog een plekje te vinden in de Formule 1?

Lees ook: Nyck de Vries gaat voor de overwinning op Le Mans

Lees ook: Rinus VeeKay baalt na mislopen toptienklassering: "Zat een schroef los in de ophanging"

 

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden