dcb1809no144

De naam Sauber verdwijnt van de startgrid. Het Zwitserse team uit Hinwil - waar dit jaar Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi rijden - gaat voortaan door het leven als Alfa Romeo Racing.

Het Italiaanse automerk was sinds vorig seizoen al titelsponsor van Sauber, als onderdeel van een samenwerkingsverband met Ferrari. Alfa ambieert echter meer en wil met de naamswijziging haar rijke verleden doen herleven. "Een jaar na de oprichting in 1910, maakte Alfa Romeo voor het eerst haar opwachting in een officiële race. Sinds die tijd rijgt het merk overwinningen en podiumfinishes aaneen, onder andere in de Formule 1."

Alfa Romeo won in het openingsjaar van de Formule 1 alle Grands Prix behalve de Indy 500 en leverde later dat jaar met Guiseppe Farina ook de eerste wereldkampioen Formule 1. Een jaar later werd Juan Manuel Fangio wereldkampioen in een Alfa. De laatste keer dat het merk als renstal aan de Formule 1 meedeed was in 1985.

DyUTuF7WoAEei2L
(c) Alfa Romeo Racing

Sauber maakt sinds 1993 deel uit van de Formule 1. Tussen 2006 en 2009 had BMW een meerderheidsbelang in het team en heette het BMW Sauber. Nu verdwijnt de naam van oprichter Peter Sauber dus helemaal. Hoe de rebranding van de renstal er in de praktijk uit zal komen te zien is nog niet duidelijk, maar vermoedelijk verdwijnt de C als aanduiding voor de racewagens van Sauber. Alfa Romeo onthult de nieuwe auto op 18 februari.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen