Sauber F1 kan salarissen wederom niet betalen

Marcus_Ericsson_Sauber_F1_GP_Bahrein

De financiële problemen bij het Zwitserse Sauber F1 Team zijn urgent. Voor de tweede maand op rij wordt het personeel niet op tijd betaald. De klok tikt voor Monischa Kaltenborn.

Een maand geleden kwam het nieuws naar buiten dat het personeel van Sauber niet het volledige salaris van februari had ontvangen. Ze kregen het later alsnog, maar het maakte duidelijk hoe urgent de financiële problemen van de Zwitserse renstal zijn. Vandaag meldt de Neue Zurcher Zeitung dat ook de salarissen van maart niet op tijd zijn betaald.

Sportief gezien gaat het met het team ook de verkeerde kant op. Waar het drie jaar geleden met vooral Nico Hulkenberg nog regelmatig in de top-10 wist te finishen, lijkt het nu van het middenveld naar de achterkant van het veld af te zakken. Gebrek aan geld om de auto's te ontwikkelen lijkt hier debet aan, zo liet ook rijder Felipe Nasr in Bahrein doorschemeren.

Op de achtergrond probeert teambazin Monischa Kaltenborn de problemen op te lossen met een deal voor de lange termijn. Daarbij zou het gaan om een investeerder die een aanzienlijk belang zou krijgen. De naam van Alfa Romeo zingt rond, maar officieel is hier nog niets over bekend. 

Haast is geboden. Naast het personeel zijn er ook leveranciers die langer dan gebruikelijk op hun geld moeten wachten. Als die hun leveringen, of een deel daarvan, stopzetten komen de deelnames aan de Grand Prix in gevaar. En als dat gebeurt, dan kan het bij twee keer afwezig zijn einde verhaal zijn voor  Sauber als Formule 1-team. De Zwitserse klok tikt voor Monischa Kaltenborn.

Update 12:12: Het Britse Autosport meldt dat de Zweedse sponsoren van Sauber een voorschot op een sponsorverplichting betalen, waarmee het personeel maandag aanstaande het salaris zou moeten hebben. Het team zelf liet zojuist via twitter weten onderweg naar Sjanghai te zijn voor de Grand Prix van China volgend weekend.

Foto: Sauber F1 Team

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden