Scheldende Ricciardo woedend op Red Bull na fout in kwalificatie

P-20170527-00210_News

Daniel Ricciardo heeft geen goed woord over voor zijn team na afloop van de kwalificatie voor de Monegaskische Grand Prix. De Australiër eindigde op plaats vijf en gaf ongeveer een halve seconde toe op teamgenoot Max Verstappen.

Ricciardo was hardop aan het schelden toen hij aanschoof bij een persbijeenkomst. "Fuck, shit", stamelde hij door de microfoon, alvorens hij uitlegde waar het precies was misgegaan.  "We besloten om voor een korte run te gaan: een outlap, gevolgd door een snelle ronde. Maar dat kan hier alleen als je maximaal kan pushen in je outlap, omdat de banden anders niet op temperatuur komen. Vervolgens kwam ik achter Max in het verkeer terecht. Ik kwam ook Jenson Button nog tegen ,terwijl er achter me een gat van twintig seconden zat."

Als Red Bull Ricciardo tien seconden langer binnen had gehouden was de Australiër op een vrije baan het asfalt op gekomen. "Ik snap niet waarom het team dat niet deed. Dit was een opzichtige fout. Uitleg van het team heb ik nog niet gehad, maar ik heb ook nog niet iedereen gesproken. Blijkbaar zorgt de intensiteit van Monaco er soms voor dat de concentratie verslapt."

Tijdens de Grand Prix van Monaco in 2016 lag Ricciardo ook al in de clinch met zijn team. Een mislukte pitstop kostte hem toen de Grand Prix-zege.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen