Grosjean wijt crash achter safetycar aan windvlaag

Db9Bh4WW4AAnBEA

Romain Grosjean was zondag de schlemiel in Baku. De Fransman crashte in Baku in de slotfase van de race terwijl hij achter de safetycar reed. Grosjean lag op dat moment zesde en wijt zijn crash aan een windvlaag.

"Ik heb medelijden met het team", zegt de 32-jarige coureur van Haas na afloop. "Het is moeilijk om te zien dat Sergio Perez, waar ik op dat moment mee aan het knokken was, op het podium staat."

Grosjean vervolgt: "Ik was mijn banden aan het opwarmen toen ik per ongeluk een schakelaar verzette en daarmee de rembalans veranderde. Ik trapte voorzichtig mijn rem in, maar blokkeerde mijn achterbanden. Tegelijkertijd stak er een windvlaag op en spinde ik. Het is een pijnlijke samenloop van omstandigheden. We hebben heel veel punten verloren vandaag."

In eerste instantie dacht Grosjean dat hij geraakt werd door Marcus Ericsson. De Sauber-coureur reed echter niet bij de Fransman in de buurt.

Grosjean is samen met Sergey Sirotkin (Williams) de enige coureur die nog geen punten heeft gescoord dit seizoen.

Het is niet de eerste keer dat Grosjean betrokken raakt bij een vreemd incident. In 2016 tijdens de regenrace in Brazilië reed hij zijn auto op weg naar de grid in de bandenstapel. Aan het begin van zijn F1-loopbaan werd hij voor het team van Lotus zelfs een wedstrijd geschorst omdat hij een aantal crashes had veroorzaakt.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen