Schumacher: ''Ik ben bijna klaar om in de F1 te rijden''

door Hidde Wissels
190095-test-bahrain-day-1

In een interview op de officiële website van de Formule 1, vertelt Mick Schumacher over het slot van het Formule 2-kampioenschap en de Formule 1. Schumacher denkt dat hij bijna klaar is voor de overstap naar de koningsklasse van de autosport. 

De zoon van Formule 1-legende Michael Schumacher, is bezig aan zijn tweede seizoen in de  Formule 2. De 21-jarige gaat aan de leiding van het klassement en lijkt volgend jaar de overstap te maken naar het team van Haas F1. ''Wanneer ik niet aan het racen ben, denk ik aan racen'', vertelt Schumacher.

In zijn debuutjaar werd de Duitser twaalfde in het algemeen klassement. Dat jaar zag Schumacher vooral als een leerjaar, om zich goed te acclimatiseren in de opstapklasse naar de Formule 1.

''Alles is een leercurve", begint hij. ''Als je de tijd neemt om naar details te kijken, als je de tijd neemt om dingen goed te leren, zal het op de lange termijn beter uitpakken dan wanneer je dingen probeert te overhaasten. Op de lange termijn wil ik een complete coureur worden. Daarom was vorig jaar zo belangrijk: we probeerden elk detail te begrijpen voordat we aan het resultaat gingen denken.''

Met nog één raceweekend voor de boeg, gaat Schumacher met een voorsprong van 22 punten aan de leiding in het F2-klassement. Schumacher is aan een zeer constant seizoen bezig en hij voelt zich erg comfortabel in de auto.

''Ik geniet van elke dag en heb gewoon plezier. Ik geniet van het rijden, ik geniet van het werk achter de schermen en ik denk dat dit echt één van de dingen is die me in deze positie hebben gebracht. We hebben een aantal moeilijke races gehad, we hebben onze ups en downs gehad, maar ik denk dat dat ons heeft gebracht waar we nu zijn en ik voel me heel erg op mijn gemak in de auto. Je probeert samen te groeien en Prema heeft fantastisch werk geleverd. Ik zeg niet dat ik 100 procent klaar ben voor F1, maar ik denk dat we redelijk dichtbij zijn.''

Het ultieme doel voor Schumacher is natuurlijk de Formule 1 halen. Hij wil zich echter volledig concentreren op het slotstuk van de Formule 2 in Bahrein.

''Het uiteindelijke doel is de Formule 1 en ik denk dat dat hetzelfde geldt voor iedereen die in de F2 zit, maar er zijn maar zeer beperkte plaatsen in de F1. Wie ze uiteindelijk krijgt, weten alleen de teambazen. We praten er niet over en we krijgen ook geen informatie. Voor mij is het belangrijk om over Formule 2 te praten en daar wil ik mij 100 procent op concentreren en mijn werk daar doen. Als ik dat doe wordt de aandacht op mij gevestigd en zien we wel wat er gaat gebeuren'', besluit hij.

 

 

 

 

 

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden