Schumacher licht inspectie Haas-auto door Vettel toe

1018666306-LAT-20210617-GP2107_112524_54I5320-476

Mick Schumacher heeft uitgelegd waarom hij Sebastian Vettel na afloop van de Grand Prix van Frankrijk de cockpit van zijn Haas heeft laten zien. De Duitse Formule 1-debutant heeft sinds de start van het seizoen namelijk wat problemen met zijn zitpositie in de VF-21.

De 22-jarige Schumacher haalde na afloop van de race op Paul Ricard landgenoot Sebastian Vettel erbij om hem te laten kijken naar de cockpit van zijn Haas. Beelden van het bewuste moment zorgden voor veel vragen waar nu eindelijk een duidelijk antwoord op is.“Ik zit eigenlijk al sinds de start van het seizoen scheef in de auto”, legt Schumacher uit. “De stoel staat wel in het midden, maar ik ben zelf niet helemaal recht. We hadden er eerder al over gesproken en ik wilde het hem gewoon even laten zien.” aldus Schumacher.

“We hadden het over het stoeltje en volgens mij heeft Seb mijn moeder nog het advies gegeven om het stoeltje te slopen zodat ik sneller een nieuw exemplaar zou krijgen. Dat is niet gebeurd, dus voor nu heb ik nog even dit stoeltje.”

Advies opvolgen

Sebastian Vettel, die naast zijn jonge landgenoot zat tijdens de persconferentie kon er wel om lachen. “Het zou ook moeilijk zijn geweest om binnen een week een nieuw stoeltje te regelen, dus ik zou niet altijd mijn advies opvolgen”, grapte de Aston Martin-coureur. “Maar het is heel simpel. Ik zit al zoveel jaar in de race-wereld en we hadden het over het stoeltje. Er zijn altijd wel kleine dingen die je kunt aanpassen of waar je naar kunt kijken, dus ik wilde zelf even een kijkje nemen en dat heb ik gedaan.”

Sebastian Vettel / Mick Schumacher / Haas / Aston Martin / Monaco / 2021
Foto: Haas F1 Team Media / Glenn Dunbar / LAT Images

Volgens Schumacher valt het hele probleem met het stoeltje wel mee en zal hij na de zomer hoe dan ook een nieuw exemplaar krijgen. “Het is voor mij gewoon een kwestie van het vinden van de juiste zitpositie. Ik moet er aan werken dat ik niet helemaal symmetrisch ben, maar in zo’n korte tijd valt dat niet mee.”

Geen prioriteit

Op de vraag waarom de kwestie niet direct is opgepakt door Haas antwoordde Schumacher: “Het is niet zo erg als mensen misschien denken. Het is een klein verschil, iets waar ik al aan gewend ben geraakt, ook in de lagere klassen. Het zit me niet dwars tijdens het rijden, dus voor ons is het nu even bijzaak. Voor ons is het momenteel vooral belangrijk om klaar te zijn voor ieder weekend en goed voorbereid te zijn.”

Lees ook:  Tijdschema Grand Prix van Stiermarken

Lees ook: Mick Schumacher: “Red Bull Ring is een speciaal circuit”

Lees ook: Schumacher ziet Vettel als vriend

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden