Schumacher: Mijn vader is in mijn ogen de beste coureur ooit

door Julia Onclin
1017921242-20191129-_R3I0784-913

Formule 2-kampioen Mick Schumacher zal in 2021 zijn Formule 1-debuut maken bij het team van Haas. In een uitgebreid interview met Bild vertelt de Duitser over onder andere zijn relatie met Sebastian Vettel en over hoe hij het vindt om steeds met zijn vader vergeleken te worden. "In mijn ogen is mijn vader de beste coureur ooit geweest", stelde Schumacher. 

Op het circuit van Albert Park in het Australische Melbourne zal Mick Schumacher, als alles volgens plan verloopt, zijn eerste Formule 1-race rijden voor het team van Haas. De Duitser won in 2020 het Formule 2-kampioenschap en veroverde een stoeltje in de Formule 1. Schumacher kan naar eigen zeggen niet wachten tot het allemaal echt begint. En zeg nou zelf, op de grid staan omringd door kampioenen als Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel en Fernando Alonso: wie wil dat nou niet?

Een foto van Mick Schumacher
(c) Haas Media Pool

"Het wordt een speciaal moment. Ik heb er enorm veel zin in", stelt Schumacher. Toch laat de 21-jarige zich niet intimideren door alle wereldkampioenen met wie hij het asfalt zal delen. "Je moet je er natuurlijk niet door laten intimideren. Het (wereldkampioenen red.) zijn ook maar gewoon mensen." Van alle coureurs op de grid is Sebastian Vettel degene die Mick Schumacher het beste kent. De twee hebben elkaar volgens Schumacher het vaakst gesproken. Toch rijden er ook andere coureurs rond die de Duitser nog kent van het karten.

Vergelijking met Michael

Op de vraag wat Mick ervan vindt om vaak vergeleken te worden met zijn vader, antwoordt de Duitser het volgende: "Het stoort me niet als ik met hem vergeleken wordt. In mijn ogen is mijn vader de beste coureur ooit geweest. Ik zou niet weten waarom ik daar afstand van zou willen nemen."

door Julia Onclin

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden