mick-schumi

Mick Schumacher keert twee jaar na zijn laatste race op het Baku City Circuit in de Formule 2 terug in Azerbeidzjan. Volgens de jonge Duitser is het een fantastische baan waar kansen liggen. 

Het Baku City Circuit is met een lengte van 6.003 kilometer een van de langste banen op de kalender van 2021. Het is niet te vergelijken met Monaco volgens Schumacher: “Het is veel wijder, met meer betonnen muren. Het is een soort lage tot medium downforce baan, je moet de grip behouden voor de 90 graden bochten in de smalle sector door de oude stad, daarna heb je de lange rechte stukken die hopelijk voor veel inhaalmogelijkheden zorgen." Schumacher kijkt zeker uit naar de race op deze baan. "Ik was er in 2019, het is een leuk circuit. Van het lange stuk naar bocht 1 kan je, mits je een goede start hebt, heel goed profiteren, maar als je een slechte start hebt kan het je veel kosten. Het is ook belangrijk om een goede kwalificatie te hebben zodat we in de mix zitten en mee kunnen vechten met de mannen om ons heen.”

Formule 2

Hoewel dit Schumachers eerste Grand Prix van Azerbeidzjan wordt, heeft de Duitser wel al race-ervaring opgebouwd op dit circuit. Tijdens de tweede ronde van het Formule 2-kampioenschap werd er namelijk geracet in Bakoe. "Het wordt natuurlijk mijn eerste start in een Formule 1-wagen in Bakoe, het gaat zeker weten anders zijn omdat het veel sneller is", vervolgt Schumacher. "Het was een baan waar ik vroeg in mijn Formule 2-carrière reed en ik denk dat het best goed ging. We stonden op het punt om het podium te halen, P4 op zijn minst, in de sprintrace."

schumacher-mick-700x467
Foto: Media Haas F1 Team / Zak Mauger / LAT Images

In de hoofdrace maakte Schumacher een fout wat leidde tot een dnf (did not finish). "Desondanks kwamen we in de sprintrace van achterin het veld terug naar de top-5. Het is een race waar alles kan gebeuren, dat hebben we tijdens de eerdere jaren al gezien. Het is een baan waar kansen liggen en als je op de goede plek zit, kun je daar enorm van profiteren en dat is waar wij naar streven. We moeten als we beginnen aan de race open minded zijn en de kansen aangrijpen die zich voordoen", besluit Schumacher.

Lees ook: Max Verstappen verwacht dat Mercedes terug zal slaan in Bakoe

Lees ook: F1 aan Tafel blikt vooruit op Grand Prix van Azerbeidzjan

Lees ook: Tom Coronel tevreden na TCR Euro Serie in Paul Ricard

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden