Schumacher, Schwartzman en Ilott maken Formule 1 FP1 debuut

GP-Australië-Melbourne-Start-finish

Mick Schumacher, Robert Schwartzman en Callum Ilott gaan binnenkort alle drie hun Formule 1 FP1 debuut maken. De Formule 2-coureurs, die onderdeel uitmaken van de Ferrari Driver Academy, zullen verspreid over de komende races bij verschillende teams in actie komen.

De eerste gelukkige is Mick Schumacher. De Prema-coureur en zoon van Michael Schumacher zal zijn debuut maken bij het team van Alfa Romeo. Tijdens de Grand Prix van de Eifel zal hij de eerste vrije training voor zijn rekening nemen.

"Ik ben enorm blij dat ik deze kans krijg", liet Schumacher via een statement van Alfa Romeo weten. "Het feit dat ik mijn Formule 1 debuut mag maken op de Nürburgring, voor mijn thuispubliek, maakt het moment nog specialer." De Duitser is Alfa Romeo en de Ferrari Driver Academy erg dankbaar en stelt zich goed te gaan voorbereiden op het weekend.

https://twitter.com/SchumacherMick/status/1310916026759098369

Naast Schumacher zal ook Callum Ilott zijn debuut maken tijdens de Grand Prix van de Eifel op de Nürburgring. De Brit zal plaatsnemen in één van de Haas-bolides en de eerste vrije training voor zijn rekening nemen.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1310916727472099330

Robert Schwartzman zal iets langer op zijn Formule 1 FP1 debuut moeten wachten. De Rus zal namelijk pas in Abu Dhabi voor het eerste in een Formule 1-bolide plaatsnemen. Het is nog niet bekend voor welk team hij zijn eerste vrije training zal rijden.

Helemaal nieuw zal het rijden in een Formule 1-bolide niet zijn. Het drietal neemt deze week namelijk nog plaats in de Ferrari van 2018 voor een test op Fiorano. Daarnaast hebben Schumacher en Ilott beide al eens een test gedaan in de Alfa Romeo bolide van 2018.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen