M261392

Max Verstappen heeft over Lewis Hamilton gezegd dat hij één van de beste coureurs ooit is, maar dat anderen hetzelfde konden behalen. Volgens Verstappen, is de auto van Hamilton de belangrijkste reden voor zijn succes geweest. Dit vertelde Mattie Valk, presentator van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Valk vraagt zich af of andere coureurs dezelfde resultaten als Hamilton zouden kunnen behalen in de Mercedes. Sebastiaan Bleekemolen, coureur en ondernemer, is van mening dat een goed tijdperk van een coureur vaker te zien is, maar dat het wel altijd afhankelijk van de auto is.

Jeroen Bleekemolen, coureur, vindt het een goeie opmerking van Verstappen. Bleekemolen: “Hamilton is zijn grootste concurrent en hij haalt hem toch een beetje onderuit. Ondanks dat Verstappen positief is, zegt hij ook meteen wat negatiefs. Dat is al een soort van gevecht naast de baan.” Hij gaat verder met beschrijven dat Verstappen ervan overtuigd is dat hij wereldkampioen kan worden, want anders zou Verstappen deze opmerking niet hebben gemaakt. Jeroen Bleekemolen: “Je kan het op twee manieren interpreteren, aan de ene kant kan je het zien als respect naar Hamilton toe, maar aan de andere kant van 'kom maar op' met dezelfde auto.”

SI202103160309_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
© Red Bull Content Pool

Olav Mol, F1-commentator, is van mening dat Verstappen weet waarom hij nog geen wereldkampioen is geworden en dat is omdat hij nog geen Mercedes heeft gehad. Volgens Mol is dat de exacte reden waarom Verstappen deze opmerking heeft gemaakt.

Sebastiaan Bleekemolen vindt het moeilijk te bepalen hoe het seizoen voor Max Verstappen zou gaan verlopen. Bleekemolen: “We hebben nu één race gehad, dus ik vind het moeilijk om te zeggen waar het heen gaat, maar ik denk dat Hamilton het dit jaar zwaarder gaat krijgen met Verstappen dan voorgaande jaren.”

Tweede coureurs

Alhoewel Checo Perez niet ver qua tijd achter zijn teamgenoot Max Verstappen zat, is het verschil tussen Bottas en Hamilton en tussen Perez en Verstappen duidelijk te zien. Sebastiaan Bleekemolen: “In een raceweekend schieten Perez en Bottas net te kort, maar Verstappen en Hamilton presteren altijd en dat blijft toch wel knap.”

Jeroen Bleekemolen: “Je hoort vaak dat Hamilton fouten gaat maken als hij onder druk staat, maar hij heeft zich nu bewezen dat hij het makkelijk kan halen. Hij kon in een moeilijke race Max nog voor blijven.”

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: F1 aan Tafel: "Max tergt Hamilton"

Lees ook: Nascar: Martin Truex wint in Martinsville

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden