190041_can

Sebastian Vettel is op de tweede plaats geëindigd van de Grand Prix van Canada. De Duitse coureur van Ferrari ging in Montreal als eerste over de finish, maar kreeg van de wedstrijdleiding een tijdstraf van vijf seconden waardoor hij achter Lewis Hamilton werd geklasseerd.

Vettel schoot in duel met Hamilton bij een chicane even van de baan op het gras. Zijn terugkomst op het circuit was volgens de wedstrijdleiding 'onveilig' waardoor de Duitser een tijdstraf van vijf seconden kreeg.

Nadat Vettel over de finishlijn was gekomen en zag dat Hamilton vlak achter hem was geëindigd liet hij over de boordradio onomwonden weten het totaal niet eens te zijn met de beslissing: "Nee, nee, nee. Niet op deze manier, niet op deze manier! Serieus, je moet absoluut blind zijn om te denken dat je door het gras kunt gaan en dan nog je auto kunt controleren. Ik had geluk dat ik niet tegen de muur klapte, waar moest ik heen? Dit is een foute wereld, dit is niet eerlijk."

Na afloop van de race weigerde Vettel zijn Ferrari in het parc fermée bij het bekende bordje met #2 te zetten. Hij parkeerde vooraan in de pitsstraat en beende direct weg naar de wedstrijdleiding. Vervolgens toog hij alsnog naar het parc ferméé om het bordje #1 bij de auto van Hamilton weg te halen:

Niet veel later dook hij onder luid gejuich van het publiek ook nog even het podium op. Hij wilde niet ingaan op de vragen van Martin Brundle, maar nam nog wel Hamilton in bescherming toen het publiek de Engelsman besloot uit te fluiten.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen