Sebastian Vettel: 'De auto werd sneller en sneller'

180005_can1

Sebastian Vettel heeft op het Circuit Gilles Villeneuve een uitstekende kwalificatie gereden. De Duitser kende op vrijdag een lastige start van het raceweekend in Canada, maar op zaterdag vielen alle puzzelstukjes op de juiste plaats. Na afloop was hij dan ook erg tevreden over de kwalificatie.

"Gisteren hadden we nog wat problemen en kon ik niet tevreden zijn. Normaal hou ik van dit circuit, maar ik kon het juiste ritme niet vinden. Vandaag was compleet anders. Ik ben blijkbaar met het goede been uit bed gestapt. De auto werd sneller en sneller. Elke ronde was beter dan de vorige", laat hij direct na afloop van de kwalificatie weten. Vettel had ondanks zijn mooie poleposition toch nog een kleine kritische noot. "Ik maakte nog wel een klein foutje, anders was ik nog net iets sneller."

Tijdens de persconferentie na de race gaf de Ferrari-coureur zijn mening over de bandenkeuze van Ferrari en Red Bull. Het Italiaanse team moet de wedstrijd starten op de ultrasoft en Red Bull vangt de race aan op de hypersoft. "Wat de strategie betreft was het vrij simpel, we hebben gedaan wat we wilden doen. Ik denk namelijk niet dat de hypersoft een heel goede band is voor in de race. Ik ben dan ook wel een beetje verbaasd Red Bull ervoor gekozen heeft, maar ze zullen er vast wel hun redenen voor hebben."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden