Sebastian Vettel: "Gedaan wat we konden"

GP2101_161652_69I4913

Sebastian Vettel heeft de top tien in de kwalificatiesessie vrijdagavond niet gehaald. De Aston Martin-coureur werd elfde, gevolgd door teamgenoot Lance Stroll op de twaalfde plek. Het Britse team stuurde de Duitser daarnaast op een onveilige manier naar buiten, waardoor Vettel bijna tegen Lewis Hamilton aanreed. Hamilton moest vervolgens moest uitwijken om een botsing te voorkomen. 

"Ik denk dat het druk op de baan was met mensen die bezig waren om een tow (sleep, red.) te krijgen. We hebben driehonderdste seconden verloren maar wel gedaan wat we konden," aldus de Duitser tegenover F1.com. Hij voegde eraan toe: "In de middelste sector had ik wat beter kunnen rijden maar desondanks was het een goeie rondetijd waar ik blij mee ben, het is wel zonde dat ik er net een fractie naast zat."

Vooruitkijkend naar de zaterdag gaf Vettel aan dat hij benieuwd is wat ze kunnen doen en hoe het zal gaan verlopen. "We hebben door het aangepaste race-format weinig tijd om op te bouwen dus je moet er direct bij zitten. Ik denk dat we een mooie mini-race kunnen hebben en goed kunnen voorbereiden voor de echte race op zondag", zo besloot hij.

Boetes voor pitlane-incidenten

Uiteindelijk is het team van Aston Martin met een boete van 5000 euro bestraft voor het pitlane-incident waarbij Vettel op een onveilige manier naar buiten werd gestuurd. Ook raakte Vettel bij het uitrijden van de pitbox bijna een Alpine-monteur, die op dat moment Esteban Ocon naar buiten wilde sturen. De stewards hebben besloten dat dit de schuld van de monteur was, omdat die op een onveilige plek bleek te staan. De monteur in kwestie krijgt ook een boete van 5000 euro.

Lees ook: Gridstraf voor Bottas na vierde motorwissel dit seizoen

Lees ook: Ricciardo: “Wilde het liefst mijn vuist ergens doorheen slaan”

Lees ook: Verstappen tevreden met tweede startrij sprintkwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden