Sebastian Vettel: "Goed resultaat voor ons"

GP2111_141329_69I4925

Sebastian Vettel heeft de tweede plek gepakt tijdens de Grand Prix van Hongarije. De Duitser kende een sterke race, maar kon Esteban Ocon er niet van weerhouden er met de winst vandoor te gaan. "Het is een goed resultaat voor ons, maar als het zo close is wil je natuurlijk liever de winst dan P2", stelde Vettel bij het podiuminterview.

"Ik ben een beetje teleurgesteld", begint Vettel. Het publiek op de tribunes deelt dat gevoel totaal niet en juicht luid voor hem. "Ik had het gevoel dat ik het grootste deel van de race wat meer snelheid had dan Ocon, maar hij maakte geen fout." De Aston Martin-coureur pushte zo hard al hij kon in de hoop de Fransman in een fout te duwen. Dat lukte echter niet. "Het is een moeilijke baan om in te halen en ik pushte hard. Onze pace zat erg dicht bij die van Ocon", stelt Vettel. Met de tweede plek in Hongarije pakte de Duitser de 123ste podiumplek van zijn carrière. "Het is een welverdiende eerste winst voor Ocon. Voor ons is het ook een goed resultaat. Als het zo close is wil je natuurlijk liever de winst dan P2."

Sebastian Vettel / Aston Martin F1 / Grand Prix Hongarije
Foto: Aston Martin F1

'Had een erg slechte start'

De Aston Martin-coureur had enorm veel geluk bij de start, maar voor Vettel voelde het meer als geluk bij een ongeluk. "Ik had een erg slechte start, maar de plek waar ik zat bleek toch de beste te zijn. Er gebeurde veel voor me", legt de Duitser uit. Voor hem gebeurde inderdaad van alles. Zo verremde Valtteri Bottas zich waardoor hij Lando Norris hard raakte, die op zijn beurt Max Verstappen een beuk gaf. En dat is slechts een klein deel van de chaos waarbij ook Sergio Pérez, Lance Stroll, Charles Leclerc en Daniel Ricciardo betrokken waren. Vettel kwam echter ongeschonden uit de strijd. "Ik pakte de binnenlijn, die schoon was, en lag ineens vooraan."

Tegenover Ziggo Sport ging Vettel nog wat dieper in op het statement dat hij dit weekend maakte. De Duitser had namelijk schoenen met daarop een regenboog aan. Ook reed hij dit weekend met een speciale helm met daarom een regenboog en op de grid droeg hij een regenboogshirt met een matchend mondkapje. Dit allemaal om een statement te maken tegen de antihomowet die in Hongarije is ingevoerd.

Statement tegen antihomowet

"Het is teleurstellend dat een paar kleuren in een bepaalde volgorde zo'n verschil maken. Voorafgaand aan de race maken we altijd een statement en toen lijkt het een probleem te zijn voor sommige mensen", stelt de Aston Martin-coureur. "Het is soms een trieste wereld, maar als dit helpt om mensen te steunen die lijden in bepaalde Europese landen, doe ik het daarvoor."

Vettel moest zich na de race bij de stewards melden, omdat hij zich niet aan de pre-race procedure gehouden zou hebben. In een interview heeft Vettel aangegeven dat hij denkt dat het komt doordat hij het regenboogshirt nog aanhad tijdens het Hongaarse volkslied. Het interesseert hem naar eigen zeggen niets als de stewards zijn podiumplek afpakken. De stewards hebben besloten Vettel een reprimande te geven.

Lees ook: Esteban Ocon euforisch na behalen eerste F1-overwinning

Lees ook: Bottas en Stroll krijgen vijf plekken gridstraf voor GP België

Lees ook: Lewis Hamilton: "Heb alles gegeven"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen