Sebastian Vettel kent moeizaam debuut bij Aston Martin

GP2101_143440_N3I7637

Het debuut van Sebastian Vettel bij Aston Martin is op een teleurstelling uitgelopen. De Duitser werkte een dramatisch weekend af en finishte mede door een aanrijding met Esteban Ocon op de vijftiende plaats tijdens de Grand Prix van Bahrein.

Vettel kende in het groen van Aston Martin een moeizame aanloop naar de start van het seizoen. De van Ferrari overgekomen coureur legde tijdens de wintertest de minste kilometers af van alle rijders en kwam er ook qua tijden niet aan te pas.

De viervoudig wereldkampioen kon dat tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen niet ombuigen. Tijdens de kwalificatie kwam Vettel niet verder dan de achttiende tijd. Daarnaast kreeg hij een gridstraf aan zijn broek in verband met het negeren van de gele vlaggen. De Duitser moest daardoor de wedstrijd vanaf de laatste plaats aanvangen.

Moeizame race

Tijdens de race ging het niet veel beter voor Vettel. De Duitser kwam dankzij een alternatieve strategie nog wel in de top tien terecht. Daar knokte hij onder ander met Fernando Alonso, maar finishte de race uiteindelijk als vijftiende. "Dit is inderdaad niet het debuut waar ik op hoopte", beaamde de Aston Martin coureur tegenover Grand Prix Radio. "Maar dit ligt nu achter ons en we kunnen ons gaan richten op de verbeteringen. Het was desondanks een nuttige race, omdat we meer inzicht hebben gekregen in de auto."

GP2101_150941_N3I2547-700x467
Foto: Aston Martin

Botsing met Ocon

De vijftiende stek van Vettel was mede te wijten aan een onhandige botsing met Esteban Ocon. De Aston Martin-coureur zag de Fransman passeren, maar verslikte zich vervolgens bij het aanremmen naar de eerste bocht. Vettel kwam met blokkerende wielen tot stilstand tegen de achterkant van de Alpine-bolide. De Duitser moest zijn actie bekopen met een tijdstraf.

Vettel reageerde schuldbewust op het incident: "Ik heb met Esteban gesproken. We waren niet in gevecht om de punten, dus het was een prima gesprek. Ik dacht dat hij rechts zou blijven, maar hij ging naar links. Ik moet het nogmaals bekijken, maar ik denk dat het mijn fout was."

Aston Martin en Sebastian Vettel hebben drie weken de tijd om het slechte weekend achter zich te laten en de groene bolide verder te ontwikkelen voor de volgende race op Imola.

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Bahrein de race

Lees ook: GP Bahrein: Lewis Hamilton wint, Verstappen tweede

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen