Sebastian Vettel kent wisselvallige zaterdag in Oostenrijk

GP2109_145556_J5A0686

Sebastian Vettel had een wisselvallige zaterdag. De Duitser vierde zijn 34ste verjaardag en kwalificeerde zich als achtste, maar kreeg door het ophouden van Fernando Alonso een gridstraf van drie plaatsen. Tegenover Ziggo Sport vertelt hij over zijn kwalificatie.

Hét moment van de kwalificatie voor Vettel was natuurlijk het incident met Alonso. Aan het einde van Q2 leek Alonso op weg naar een goede rondetijd om Q3 te halen, maar in bocht 10 zat Vettel in de weg waardoor Alonso zich niet wist te kwalificeren voor Q3. Vlak na het incident stak Vettel direct zijn hand op om zijn excuses aan te bieden. "Ik zag hem op het allerlaatste moment en toen kreeg ik het pas te horen op de boordradio", vertelt Vettel over het incident.

Vettel / Pirelli / Aston Martin / Oostenrijk / 2021
Foto: Pirelli - Mark Sutton / LAT Images

Chaotische kwalificatie

Vettel vond dat de kwalificatie chaotisch verliep. "Iedereen haalde elkaar in, we hadden een lastige timing en iedereen ging langzamer rijden op de plekken waar we hadden afgesproken om dat niet te doen." Sebastian Vettel was verder wel tevreden over de kwalificatie. "Maar", zegt Vettel, "we hadden al in Q2 het maximale eruit gehaald en toen vond AlphaTauri nog wel twee tienden. Die hadden wij helaas niet vandaag."

GP2108_110222_MS23266-700x467
Foto: Aston Martin F1 Media Portal

Orange Army

Naast de actie op de baan gebeurde er ook genoeg naast de baan, want de tribunes zaten weer vol. Ook de Orange Army was weer terug, wat zorgde voor een hoop gezang en mooie plaatjes. Sebastian Vettel genoot er ook van en had nog een tip voor alle inbrekers. "Ik denk dat heel Nederland nu leeg is, dus als je wil inbreken, doe het nu", sluit een grappende Vettel af.

Lees ook: Geen straf voor Bottas wegens onnodig langzaam rijden

Lees ook: Vettel ontvangt drie plaatsen gridstraf na hinderen Alonso

Lees ook: Lewis Hamilton: “Regen zou fantastisch zijn”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen