Sebastian Vettel mist advies van Michael Schumacher

DMseyfFXcAY952-

Ferrari-coureur Sebastian Vettel had graag advies gevraagd aan Michael Schumacher in de aanloop naar de laatste zes races van het kampioenschap. “Als hij gezond was geweest had ik hem van alles en nog wat willen vragen”, aldus Vettel tegenover Sport Bild.

De Duitser staat momenteel 40 punten achter Lewis Hamilton. Ter vergelijk; de Duitser moet elke race winnen om enigszins zicht te houden op de wereldtitel. Mocht Hamilton in dat geval steeds als tweede eindigen dan is de marge na de finishvlag in Abu Dhabi namelijk twee punten in het voordeel van de coureur uit Heppenheim. En dus zal Vettel alles uit zijn Ferrari en het team moeten halen.

Ervaring

Vanwege een aantal persoonlijke fouten, strategische blunders en pech staat Vettel onder enorme druk. In het verleden kon de Duitser zijn landgenoot om advies vragen wanneer het eens tegenzat, iets wat hij vandaag de dag mist. Hij had dan naar eigen zeggen ook graag het één en ander aan de zevenvoudig wereldkampioen willen vragen. “Niet hoe je moet rijden, maar meer over zaken die op de achtergrond spelen”, aldus Vettel. “Teamwork, politiek in de Formule 1. Hij (Schumacher) heeft enorme ervaring opgedaan in zijn tijd bij Ferrari.”

De wens van Vettel is niet onopgemerkt gebleven. Zo reageerde Schumacher’s rivaal uit die tijd, Mika Hakkinen, op het artikel. “Ik heb gelezen dat Vettel zou wensen dat hij Schumacher’s advies kon inwinnen en ik kan dat begrijpen”, aldus de Fin in zijn Unibet-column. “Door nauw met het management te werken en de technische staf wist Michael het beste uit het Ferrariteam te halen. Het ziet er nu naar uit dat Vettel er niet meer in gelooft dat het team hem de noodzakelijke support kan geven.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen