Sebastian Vettel niet blij met verkeer tijdens kwalificatie

GP2122_095916125A6594

Sebastian Vettel is niet blij met de hoeveelheid verkeer die hij tegenkwam in de kwalificatie. De Aston Martin-coureur had al geen lekkere derde vrije training en eindigde in de kwalificatie slechts op een vijftiende plaats. 

"Het was onze dag niet met het verkeer", verzucht de Duitser na afloop van de kwalificatie bij Ziggo Sport. Het is niet de kwalificatie waarop de coureur had gehoopt. Vettel had het tijdens het vorige raceweekend ook al moeilijk. Hij haalde in de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië Q2 niet en viel in de race uit. Nu had hij dus enorm last van verkeer aan het einde van Q2.

Verkeer op de baan

Vettel moest zich nog melden bij de stewards in verband met incidenten op de baan met Pierre Gasly en Esteban Ocon. Zelf werd hij in de weg gezeten door Ocon, terwijl hij juist in de weg zat bij Gasly. Ocon heeft een reprimande gekregen en er komt geen verder onderzoek naar het incident met Gasly. De Duitser zegt dat de verkeersdrukte komt door rijdersfouten. Rijders volgen namelijk niet de lijn waarin ze aankomen. "Maar het staat niet in 'the gentlemen's agreement' dus ze luisteren ook verder niet."

Sebastian Vettel / Aston Martin / Abu Dhabi / 2021
Foto: Aston Martin F1 Team

Lees ook: Lando Norris blij met P3: “Een verrassing”

Lees ook: Max Verstappen over pole: “Geweldig gevoel”

Lees ook: Top & Flop: GP van Abu Dhabi VT3 en kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen