190060-test-barcellona-vettel-day-5

Sebastian Vettel zal zich een andere zesde dag van de testweken in Barcelona hebben voorgesteld. De Duitse coureur van Ferrari ging er vanochtend hard af in Bocht 3.

De crash werd veroorzaakt door een probleem met de wielophanging van zijn SF90: "Ik draaide Bocht 3 in en toen hadden we opeens voor mijn gevoel een probleem linksvoor. Vanaf dat moment kon ik niets meer doen om de impact te voorkomen. Ik had geen controle meer en reed recht vrijwel recht de baanafzetting in", aldus Vettel tegenover de verzamelde pers, waaronder Grand Prix Radio. De Duitser werd na het ongeluk overgebracht naar de ziekenboeg, maar werd al weer vrij snel ontslagen.

De auto liep aanzienlijke schade op. Charles Lelerc die vanmiddag het stoeltje zou overnemen van Vettel kan voorlopig dan ook niet in actie komen. Wat precies de oorzaak is van de crash is nog niet bekend.

Tegenslag voor de Scuderia en Vettel die toch een goed gevoel overhoudt aan de afgelopen dagen: "De auto voelt goed, voelt sterk. We hebben natuurlijk gisteren en vanochtend wat tijd verloren, maar over het algemeen ben ik erg tevreden."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen