180031_bah

Sebastian Vettel heeft de Grand Prix van Bahrein gewonnen. De Duitser wist in een spannende slotfase Valtteri Bottas voor te blijven. Lewis Hamilton pakte de derde plaats. Voor Max Verstappen was de race snel over.

Ferrari en Mercedes maakten er een boeiende Grand Prix van. Beide teams gingen voor een verschillende bandenstrategie. Ferrari ging voor een tweestopper en Mercedes had een eenstopper uitgedacht. De strategie van het Duitse team bleek gedurende race de betere, waardoor Ferrari werd gedwongen om ook maar een pitstop te maken.

Het probleem voor Vettel was echter dat hij op softs reed en beide Mercedes-coureurs op de hardere mediums. De voorsprong die de Ferrari-coureur had opgebouwd werd in de slotfase heel snel kleiner. In de laatste ronden kwam Bottas tot een seconde, maar de race was voor de Mercedes-coureur net iets te kort om Vettel van de overwinning af te houden. Na de finish liet Vettel over de boordradio weten dat zijn banden helemaal op waren.

Actie

De Grand Prix van Bahrein begon gelijk spectaculair. In de eerste ronden gebeurde er veel. Er waren diverse kleine race-incidenten tussen verschillende coureurs, maar de meeste waren zonder gevolgen. Alleen Verstappen kwam niet ongeschonden uit de openingsfase en viel al in de openingsfase uit.

Verstappen had een goede start en zat binnen twee ronden op de staart van Hamilton. Aan het eind van het rechte stuk waagde hij een poging om de wereldkampioen in te halen. Bij het inhalen raakte Hamilton echter het achterwiel van Verstappen. Het gevolg was niet alleen een lekke achterband, maar ook een gebroken differentieel.

Ook Ricciardo beleefde weinig plezier aan de race in Bahrein. Op het moment dat Verstappen met een lekke achterband rond reed viel de Australiër stil. Ricciardo lag op de vierde plaats. Binnen vijf ronden was de race al over voor het team van Red Bull Racing.

Ook voor Kimi Raikkonen eindigde de race voortijdig. De Fin moest na een mislukte tweede pitstop de race staken. De Ferrari-coureur werd te vroeg weggestuurd, waardoor hij een monteur raakte. De monteur was namelijk nog bezig met het wisselen van het linkerachterwiel.

Gasly

Achter de top drie was het Pierre Gasly die heel knap de vierde plaats pakte. De Toro Rosso-coureur reed een sterke race. Hij liet verrassend Kevin Magnussen, Nico Hulkenberg, Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne vrij eenvoudig achter zich.

Ook Marcus Ericsson kan met veel plezier terugkijken op de race in de woestijn. De Zweed werd met zijn Sauber negende en pakte belangrijke eerste punten voor het Zwitserse team.

Uitslag race:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen