Sebastian Vettel: "Zat niet veel meer in dan dit"

GP2119_165705_09I9835

Hoewel teamgenoot Lance Stroll het niet lukte om überhaupt Q1 door te komen, was het Sebastian Vettel die maar nipt Q2 wist te missen. De Duitser reed een sterke kwalificatie en was zelf ook redelijk tevreden met de twaalfde plaats. Hij kijkt vooral vooruit naar de races van zaterdag en zondag, zo liet hij na afloop van de vrijdagkwalificatie in Brazilië weten.

"P12 is een goede weerspiegeling van de snelheid die we hebben over één rondje. Ik denk dat we in racesnelheid misschien nog wel wat extra's hebben", vertelde Sebastian Vettel na afloop van de kwalificatie van vrijdag tegenover Formula 1. "We missen net de top tien kwalificatie, maar meer had er denk ik niet ingezeten."

14-friday-brazil-700x467
Foto: Pirelli

Zaterdag essentieel

"Een halve tiende van een seconde was misschien het maximale dat we erbij hadden kunnen rijden." Hiermee zou de coureur van Aston Martin echter niet de top tien zijn binnengekomen tijdens de vrijdagkwalificatie, want het gat tot P10 was ongeveer drie tienden. Toch was Vettel optimistisch en tevreden over de sessies van de vrijdag en kijkt de Duister uit naar wat er nog meer uit de donkergroene bolide van hem te halen valt.

Vettel eindigde de afgelopen races vaak voor teamgenoot Lance Stroll. Zo ook tijdens de vrijdag in Brazilië. Of beide rijders punten kunnen scoren op de zondag zal afwachten zijn. Wel weet Vettel dat het belangrijk is om de zaterdagkwalificatie zonder kleerscheuren door te komen. "De zondag kunnen we punten scoren. Zaterdag een goede sprintkwalificatie rijden en zonder kleerscheuren doorkomen is dus essentieel."

"Het is belangrijk om de zaterdag goed door te komen. Ik ben altijd optimistisch. Ik hoop dat de racepace sterk is voor een goed resultaat", sloot de Duitser mee af.

Lees meer: Max Verstappen: “Niet verbaasd over snelheid Mercedes”

Lees meer: Vettel: “Profiteren van gridstraffen andere coureurs”

Lees meer: Lewis Hamilton: “Max start race waarschijnlijk gewoon op pole”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden