Seidl: experimenteer met kalender, maar met mate

Seidl

Andreas Seidl is voorstander van experimenten met de kalender, maar het moet de aandacht niet afleiden van dieperliggende problemen in de sport. De McLaren-teambaas zegt dit in gesprek met Crash.net.

Liverty Media en de F1 doet er alles aan om toch tot een volledige kalender te komen in 2020. Zo ligt er het plan om twee races te organiseren op Silverstone en naar verluidt ook op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Seidl ziet wel wat in deze plannen, maar volgens de Duitser zijn er structurelere problemen, zoals de kloof tussen de grote en kleine teams, die meer aandacht vragen dan de kalender van 2020.

"We staan zeker open voor nieuwe dingen, maar op hetzelfde moment is het belangrijk om nu niet te veel te veranderen. Het is belangrijk dat we onze tijd nemen. Raceweekenden van twee dagen zijn logisch nu", aldus Seidl.

"Voor ons is het belangrijkste het grote verschil tussen de grote teams en de kleine teams als de onze", doelt Seidl op Mercedes, Ferrari en Red Bull versus de rest. "Dat moeten we onder de andacht brengen. Hopelijk verandert het met het budgetplafond dat lager gaat zijn dan 175 miljoen dollar en hopelijk komen we dan beter uit deze crisis."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen