Seizoensreview F1 2015: Felipe Nasr

images_Formule1_2015_nieuws-dec_Nasr_UAE2

Na een mager seizoen in 2014 hoopt Sauber F1 zich in 2015 iets te herpakken. Een nieuwe C34, uitgerust met een Ferrari-motor moet de renstal van Monisha Kaltenborn uit de droogstand halen. In 2014 werden namelijk precies nul punten gescoord, doel voor het nieuwe seizoen is duidelijk: punten scoren. Debutant Felipe Nasr heeft daar een groot aandeel in.

Of dat er in Melbourne van zal komen, is in eerste instantie nog maar de vraag met alle commotie rond het Sauber F1-team. De rechtszaak van Giedo van der Garde houdt Felipe Nasr (en Marcus Ericsson) bijna van de grid maar als er dan toch gestart kan worden, verloopt de race zeer voortvarend.

Het wordt voor Felipe Nasr het hoogtepunt van het seizoen, een vijfde plaats. Dat in een race waar slechts elf coureurs aan de finish komen, een aantal zelfs niet starten maar toch is de opluchting binnen Sauber groot.

In de races daarna is Felipe Nasr vooral onderwerp van gesprek als ene Max Verstappen hem voorbij rijdt. In Maleisië en China is Nasr meermaals voer voor de getalenteerde Nederlander. In die race op het circuit van Shanghai weet Nasr wel zijn tweede puntenfinish te halen, een achtste plaats is het verdict.

De rest van het seizoen rijdt Nasr eigenlijk relatief stabiel. De finishes variëren van plaatsen 13 tot negen met een positieve uitschieter in Rusland waar nog eens een zesde plek behaald wordt. Zo besluit Nasr zijn rookie-seizoen met een totaal van 27 WK-punten.

Toch kan er niet al te hard gejuicht worden binnen de Zwitserse renstal waar de Sauber C34 vooral op aerodynamisch vlak achterloopt op de concurrentie. Ook de update die in Spa-Francorchamps geïntroduceerd wordt, presteert niet zoals gehoopt. Sauber blijft op die manier achter de concurrentie aan hobbelen.

In het onderlinge duel met teamgenoot Marcus Ericsson wint Nasr redelijk eenvoudig, het wordt 11-8. Waar Nasr de dertiende plaats haalt in het kampioenschap, komt Ericsson niet verder dan de achttiende stek.

Nasr kijkt terug op zijn seizoen: “Over het algemeen was het een goed seizoen voor me. Ik ben tevreden over hoe we de achtste plaats in het kampioenschap hebben kunnen behouden, net als m’n dertiende plaats in het rijderskampioenschap. Het laat zien dat het team hard gewerkt heeft dit seizoen en we de focus nu op 2016 kunnen richten.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen