Seizoensreview F1 2015 - Nico Hülkenberg

jm1521ju507

Wisselvallig, zo zou het seizoen van Nico Hülkenberg het beste omschreven kunnen worden. De coureur van Force India eindigde op een degelijke tiende plek in het kampioenschap, maar scoorde twintig punten minder dan teamgenoot Sergio Perez. Zijn mooiste resultaat behaalde hij dit seizoen echter in een andere klasse dan de Formule 1.

Het tweede weekend van juni 2015 zal Nico Hülkenberg voor altijd bijblijven. Voor de eerste keer in zijn carrière deed hij mee aan de 24 uur van Le Mans. Hülkenberg was een van de drie coureurs die zijn Porsche als allersnelste over de baan stuurde en schreef een van de meest prestigieuze wedstrijden uit de racerij op zijn naam.

Formule 1

In de Formule 1 reed Hülkenberg niet zijn beste seizoen ooit. Force India kende een lastige start van het seizoen. Het team van Vijay Mallya miste vanwege financiële problemen de eerste test van het jaar. Ondanks dat bleek de VJM08, met name in de tweede seizoenshelft, razendsnel te zijn.

Hülkenberg begint het seizoen op z’n zachtst gezegd voorzichtig. De Duitser eindigt in de eerste zes races van het jaar slechts één keer in de punten: een zevende plaats tijdens de openingsrace in Melbourne. 

Punten in Canada

In de daaropvolgende races blijven de punten dus uit. Pas in Canada knokt de 'Hulk' zich weer eens naar de top-10. Ditmaal moet Force India het doen met een achtste plaats.

Vervolgens reist Hülkenberg af naar Le Mans om daar als eerste over de meet te komen. Nog in de roes van die race behaalt de Duitser in het weekend daarop zijn beste resultaat van het seizoen. Hülkenberg wordt in Spielberg zesde en maakt een sprongetje in het klassement.

Nieuwe bolide

In Silverstone presenteert Force India de VJM08B. Een top-auto, zo zou blijken. Wanneer de nieuwe bolide aan de finish komt, dan is deze op twee races na van Perez, altijd goed voor een plaats bij de eerste tien.

Terwijl Perez in Sotsji op het podium eindigt en drie keer vijfde wordt, moet Hülkenberg het doen met twee zesde en vier zevende plaatsen. De overige races haalt hij vanwege onder andere een aantal ongelukkige crashes, de finish niet.

Aardig seizoen

Hülkenberg wordt tiende en eindigt met Force India op een vijfde plaats bij de constructeurs, het beste resultaat van Force India in de Formule 1 tot nog toe. Al met al dus een aardig seizoen, waarbij Hülkenberg in de tweede seizoenshelft wel zijn meerdere moest erkennen in teamgenoot Perez. De Duitser zal er in ieder geval op gebrand zijn om volgend seizoen de pikorde te herstellen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden