Sensatie in Moto3: winst Arenas na crash en penalty

180520_FRA_crash-Bezzecchi-Martin

Niet Fabio Di Giannantonio, die als eerste over de finish kwam, won de Moto3-race van de Grand Prix van Frankrijk. Ook niet Marco Bezzecchi of Jorge Martin, die hem op de hielen zaten kort voor de finish. In de voorlaatste bocht gingen Bezzecchi en Martin samen hard onderuit (foto). En omdat Di Giannantonio (nr 21) een penalty van 3 seconden kreeg, ging de overwinning verrassend naar Albert Arenas.

Het was een complete chaos rond de finish van de Moto3-race in Le Mans, met eerst de crash van de nummers 2 en 3 – Bezzecchi ging te vroeg op het gas in een poging te vechten voor de winst – en vervolgens tijdstraffen voor Di Giannantonio en Niccoló Antonelli op de vierde plaats omdat ze net iets te ver buiten de lijntjes van de baan hadden gereden en daar voordeel van zouden hebben gehad. Het betekende dat Arenas werd gepromoveerd tot winnaar, Andrea Migno van 3 naar 2 ging en Marco Ramirez van 5 naar 3. Di Giannantonio, die als eerste over de streep kwam, viel daardoor zelfs buiten de top 3.

Drama dus voor het team Del Conca Gresini, dat met de crash van Martin – buiten diens schuld – en de degradatie van Di Giannantonio met lege handen stond, maar vreugde bij het team Angel Nieto Moto3, dat beide rijders (Arenas en Migno) op het podium zag.

Voor Arenas was het een droom die uitkwam. Tot nu toe was de achtste plaats zijn beste resultaat. “Ongelooflijk”, vond Arenas. “Ik ben teruggekomen van een blessure, we hebben veel meegemaakt. Ik wist dat ik vooraan mee kon doen, maar winnen had ik niet verwacht. Ik had me al neergelegd bij een vierde of vijfde plaats, maar toen gingen Bezzecchi en Martin onderuit en had ik ineens een podium te pakken (tweede, NK), waar ik al ontzettend blij mee was. En toen bleek ineens dat ik had gewonnen! Echt niet te geloven.”

Stunt van Kornfeil

https://www.facebook.com/ramon.pradera/videos/10213711823364648/

Het was niet het enige spektakel in de Moto3. Eerder had Jakub Kornfeil een stunt uitgehaald toen vlak voor zijn neus Enea Bastianini onderuit ging. Kornfeil, gestart vanaf de eerste rij, wist de wedstrijd een tijdje te leiden, maar zakte door een foutje terug naar de vijfde plaats. In de slotfase ging Bastianini onderuit. Kornfeil kon de glijdende Honda niet ontwijken, maar liftte zijn voorwiel, vloog meters hoog over de machine, landde in de grindbak en wist zelfs daar nog zijn KTM overeind te houden om uiteindelijk als zesde over de finish te komen.

Kornfeils teamgenoot Marco Bezzecchi houdt ondanks zijn crash de leiding in het kampioenschap, op 4 punten op de hielen gezeten door Fabio Di Giannantonio, op 7 punten van Aron Canet en 8 punten van de onfortuinlijke Jorge Martin.

Foto’s: screenshots MotoGP.com

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden