Sergey Sirotkin aast op ontwikkelingsrol bij Ferrari

1920x1080-Sergey-Sirotkin-Williams-GP-Azerbeidzjan-2018-1

Sergey Sirotkin heeft veel oren naar een job als simulatorcoureur bij Ferrari. De Rus heeft bij Williams zijn zitje moeten afstaan aan Robert Kubica, maar hij wil actief blijven in de Formule 1. Met een eventuele rol als ontwikkelingscoureur hoopt Sirotkin in 2020 weer terug te keren op de startgrid.

Het is een route die Sirotkins landgenoot Daniil Kvyat ook heeft afgelegd. Kvyat verloor eind 2017 zijn zitje bij Scuderia Toro Rosso, ging naar Ferrari om aan de slag te gaan als testrijder en verdiende vervolgens een herkansing bij het zusterteam van Red Bull Racing.

Beslissing op korte termijn

Sirotkin hoopt volgende week een beslissing te hebben genomen over zijn toekomst. Tijdens een fanmeeting in St.Petersburg zei de Rus: "In potentie is dit (Ferrari, red.) een goede plek omdat je in een klap drie teams omarmt: Haas, Sauber en Ferrari. Dit is een geweldige optie."

Sirotkin is niet de enige die aast op een plek bij Ferrari. Ook Pascal Wehrlein lijkt een kandidaat te zijn. Dat bevestigde Ferrari-coureur Sebastian Vettel onlangs tegenover het Zwitserse Blick.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden