Sergio Pérez hoopt op nieuw Red Bull-contract in 2022

SI202106240419_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez hoopt tijdens de races in Oostenrijk te beginnen met onderhandelingen voor een nieuw contract bij Red Bull. Helmut Marko had al eerder aangegeven dat het team pas tijdens de zomerstop beslist over zijn toekomst. Pérez hoopt dus dat er eerder onderhandelingen komen. 

De teamgenoot van Max Verstappen heeft maar een contract van een jaar gekregen, maar kan gezien zijn resultaten in de afgelopen races hopen op een verlenging. Hij won de race in Bakoe nadat Verstappen crashte en hij zorgde voor een dubbel podium voor Red Bull in Frankrijk.

Pérez hoopt dat de gesprekken snel zullen plaatsvinden en ook snel zullen verlopen. "Ik heb geen goede ervaringen met het wachten van contractonderhandelingen." Volgens hem moet het ook van nature komen. "Als de samenwerking met het team soepel vergaat, dan komt het er wel en dan gaat het ook vanzelf. We moeten dus goede resultaten in het seizoen behalen en op de juiste dingen concentreren."

Max Verstappen / Sergio Pérez / Red Bull Racing / Oostenrijk / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

"Het is geweldig om samen met Pérez goede resultaten te halen voor het team"

Ook zijn teamgenoot Max Verstappen ziet het zitten om verder te gaan met Pérez als teamgenoot. "Natuurlijk zou ik willen dat dit doorgaat. Hij is een geweldige teamgenoot en we kunnen ook veel plezier hebben. We hoeven niet altijd over auto's en afstellingen te praten."

Verstappen kan ook eindelijk rekenen op hulp van zijn teamgenoot. Hij is blij om samen met Pérez te kunnen vechten om het kampioenschap. "Nu hebben we de auto om echt tegen Mercedes te vechten en natuurlijk is het super belangrijk om daar met twee auto's te staan. ​​Dat is precies wat we nu hebben gedaan in Baku en Paul Ricard, dus het wordt cruciaal voor de constructeurskampioenschap om dit tot het einde van het jaar vol te houden."

Lees ook: Helmut Marko: “Pérez doet het nu beter dan Bottas”

Lees ook: AlphaTauri gebrand op goed weekend Oostenrijk

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Stiermarken

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden