Sergio Perez: "Ik zie uit naar de eerste race met Red Bull"

SI202103160304_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Perez gaat vol enthousiasme het nieuwe seizoen in. Perez komt met een positief gevoel de testdagen uit. Toch wil de nieuwe Red Bull Racing coureur niks kwijt over de positie van het team komend seizoen.

Sergio Perez is dit jaar de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. Tijdens de testdagen reed Perez dan ook voor het eerst op volle snelheid in de RB16B. Volgens Perez was het een drukke test. "Er was een beperkte tijd waarin we konden testen, vooral als je nagaat hoeveel dingen we moesten doen. Toch denk ik dat we goed voorbereid zijn, ik zie er naar uit mijn eerste race met Red Bull te rijden." Volgens Perez zijn de eerste races een belangrijke fase. Perez wil zoveel mogelijk leren om in een korte tijd zo snel mogelijk te zijn. "Hopelijk staan we dan op een goede positie", aldus Sergio Perez.

SI202103160252_hires_jpeg_24bit_rgb-700x489
(c) Red Bull Racing/Mark Thompson/Getty Images

Volgens Perez kan er nog geen voorspelling worden gemaakt na afloop van de testdagen. "Het is nog vroeg in het seizoen, we zullen het gaan zien. Ik denk ook niet dat het nuttig is om naar andere teams te gaan kijken. Hoe meer je probeert om erachter te komen wat anderen doen, hoe meer je verdwaalt", vertelt Perez die aangeeft dat iedereen moet wachten tot de kwalificatie om te zien waar de F1-teams daadwerkelijk staan.

Verder geeft de Mexicaan aan veel zin te hebben in komend seizoen. "Hier heb ik over gedroomd. Ik kan niet meer wachten tot we weer gaan racen, ik wil alles op een rustige manier aanpakken en alles geven", aldus Sergio Perez.

Sergio Perez mag op 28 maart instappen voor zijn eerste race bij Red Bull Racing op het circuit van Bahrein. Meer informatie over de Grand Prix vind je hier.

Lees ook: Het verhaal achter eerste F1-overwinning Max Verstappen

Lees ook: Perez ziet Verstappen als grote uitdaging voor 2021

Lees ook: Vooruitblik F1-seizoen 2021: Red Bull Racing Honda

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen