Sergio Pérez: "P6 haalbaar zonder incident Norris"

13-sunday-dutch

Sergio Pérez had een mislukte kwalificatie en moest de race starten vanuit de pitstraat na een aantal veranderingen aan de power-unit van zijn Red Bull. De Mexicaan reed op Zandvoort tijdens de Dutch Grand Prix een hele sterke inhaalrace en eindigde uiteindelijk op P8.

Een puntenfinish en driver of the day, Pérez heeft er alles aan gedaan om de schade te beperken. Ondanks een enorm sterke inhaalrace is de Red Bull-coureur toch niet geheel tevreden over het verloop van de race.

Punten scoren

"Als we het contact met Lando Norris niet hadden gehad, hadden we P6 kunnen eindigen", zei Pérez voor de camera van Ziggo Sport. "Ik ben blij met onze performance, maar er had nog meer ingezeten." De Mexicaan moest na een remfout, met als gevolg vlakke kanten op zijn banden, vervroegd een pitstop maken voor nieuwere mediums en reed hierna een goede inhaalrace. Al snel wist hij de coureurs voor hem te slim af te zijn. Na een aantal ronden reed hij de punten binnen.

Even was er nog sprake van enige twijfels over een pitstop om het punt van de snelste raceronde bij de mannen van Mercedes weg te houden, maar het team van Red Bull koos volgens de Mexicaan eieren voor haar geld en besloot de twee constructeurspunten mee naar huis te nemen. "We hebben de twee punten voor het constructeurskampioenschap gekozen", zegt hij. "Twee is voor het team beter dan één."

Dat de Red Bull-coureur driver of the day is geworden, tovert niet meteen een glimlach op zijn gezicht, vertelt Pérez. "Ik ben wel blij voor Max en het team dat ze deze speciale Grand Prix hebben gewonnen."

Lees meer: Verstappen: “Blij dat ik leiding kampioenschap weer heb”

Lees meer: Hamilton: “Laatste ronde was beste deel van mijn race”

Lees meer: Top & Flop: Grand Prix van Nederland, de race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden