Sergio Pérez: “Verstappen heeft geen duidelijke zwakke punten"

Verstappen-perez-turkije-2021

Max Verstappen is de coureur van het seizoen. Dat vindt althans zijn teamgenoot Sergio Pérez. Volgens de Mexicaan heeft de Nederlander de minste fouten gemaakt dit seizoen.

Verstappen gaat met nog zes races te gaan met evenzoveel punten aan de leiding in het wereldkampioenschap. De 24-jarige heeft dit seizoen al zeven overwinningen weten te boeken. Pérez geeft aan dat Verstappen constant presteert en weinig fouten heeft gemaakt. Daarom is hij de coureur van het seizoen.

“Verrassend om te zien hoe hij foutloos presteert op zo’n hoog niveau"

"Ik denk dat Max tot nu toe de coureur van het seizoen is geweest", zegt Perez op Crash.net. "Ik denk dat hij de minste fouten heeft gemaakt van wie dan ook. Hij heeft de zaken op een zeer hoog niveau in elkaar gezet. Het seizoen is nog erg lang, dus we zullen het later zien. Tot nu toe ben ik op een zeer positieve manier verrast over hoe hij foutloos presteert op zo'n hoog niveau."

Sergio Pérez / Red Bull Racing / Grand Prix Turkije
Foto: Red Bull Content Pool / Dan Mullan / Getty Images

“Verstappen is één met de auto"

De 31-jarige moest enorm wennen aan de lastige RB16B. Tijdens het seizoen merkte hij op dat Verstappen een manier van rijden heeft om altijd het maximale uit de auto te halen, hoe lastig die ook te besturen is.

“Ik denk niet dat hij zwakke punten heeft. In ieder geval geen opvallende top op heden”, gaat Pérez verder. "Het is duidelijk niet gemakkelijk om de teamgenoot van Max te zijn, omdat hij één met de auto is", legt Perez uit. "Hij presteert echt op een heel hoog niveau."

Daarbij vertelt Pérez dat het proces erg lastig voor hem is geweest om zich aan de auto aan te passen. “We hebben een unieke auto en het is niet makkelijk geweest. Ik vond dat een moeilijk proces om me aan de auto aan te passen, maar niks was te dramatisch. Het is duidelijk een heel goed pakket en een zeer competitief pakket. Max laat zien dat deze auto één van de, zo niet de beste, is die er is”, besluit hij.

Lees ook: Sergio Pérez: “Voelt goed om weer op podium te staan"

Lees ook: Smulders: “Norris en Verstappen sterker duo dan Pérez"

Lees ook: Vettel: “F1 kan minder speciaal worden door zoveel races"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen