Silly season: 'Daniel Ricciardo naar Ferrari'

daniel

Daniel Ricciardo zou een contract hebben getekend dat hem vanaf het Formule 1-seizoen 2019 aan Ferrari verbindt. Dat meldt Grand Prix Radio-pitreporter Jack Plooij op basis van bronnen in de paddock.

Australiër Ricciardo heeft een nog doorlopend contract tot eind 2018 bij Red Bull Racing. Daarna zou de stalgenoot van Max Verstappen dus de overstap moeten maken naar Ferrari. In het contract zou zijn opgenomen dat Ricciardo eventueel al eerder bij de Scuderia zou kunnen instappen, mocht Ferrari er niet uitkomen met de huidige rijders.

Kimi Raikkonen tekende woensdag voor één extra seizoen bij Ferrari. Sebastian Vettel, leider in het kampioenschap, heeft ook een aflopend contract: hij is nog in onderhandeling met de Italiaanse renstal. Discussiepunt zou de lengte van de nieuwe verbintenis zijn.

Het meest logische zou dus zijn dat Ricciardo vanaf 2019 Raikkonen vervangt, maar het zou ook zo maar kunnen dat de Australiër het stoeltje van Vettel inneemt mocht de Duitser er niet met Ferrari uitkomen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden