Silly season: 'Kubica, Wehrlein en Perez op verlanglijstje Williams'

21192906_1979098835487427_8897538033300085750_n

In de zoektocht naar een vervanger voor Felipe Massa komt het team van Williams uit bij Robert Kubica, Pascal Wehrlein of Sergio Perez.

Dat schrijft de Italiaanse tak van Motorsport.com. Het contract van Felipe Massa loopt aan het eind van het seizoen af. Hoewel Massa er graag nog een jaar aan vast wil plakken, twijfelt Williams over een langer verblijf van de Braziliaan.

Robert Kubica, Pascal Wehrlein en Sergio Perez zouden alle drie kandidaat zijn voor het stoeltje bij Williams. Kubica maakte een maand geleden indruk tijdens een test op de Hungaroring voor het team van Renault. Maar van een contract bij het Franse team lijkt het vooralsnog niet te komen.

Wehrlein

Het contract van Wehrlein bij Sauber loopt af. Wegens de nieuwe motorendeal met Ferrari ziet het er niet naar uit dat de Zwitserse renstal die verbintenis gaat verlengen. De 22-jarige Duitser staat met vijf punten op de zestiende plaats in de WK-stand. Williams lijkt voor hem de enige optie te zijn om een voortijdig einde van zijn F1-loopbaan te voorkomen.

Het contract van Perez bij Force India loopt eveneens af, al wil Force India graag met de Mexicaan verder. De voormalig McLaren-coureur houdt nieuwe gesprekken over contractverlenging vooralsnog tegen. Hij is bezig aan zijn vierde seizoen bij Force India en heeft een aantal lucratieve sponsoren achter zich staan. Dat laatste maakt hem extra interessant voor de teams - waaronder Williams - die extra budget nodig hebben.

Perez lag dit seizoen meerdere malen in de clinch met zijn rookie-teamgenoot Esteban Ocon. Met 58 punten staat Perez op de zevende plaats in het kampioenschap. Ocon staat achtste en scoorde drie punten minder dan Perez.

Williams heeft Stroll al bevestigd als coureur voor 2018.

https://twitter.com/grandprixradio/status/905526050762915841

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden