Silly season: 'Kvyat en Wehrlein rijdersduo Toro Rosso in 2019'

AP-1SKJ5B6PW2111_news

Met nog twee beschikbare stoeltjes is Toro Rosso een van de meest begeerde teams van dit silly season. Volgens Sky Sports heeft het team uit Faenza in Singapore de knoop doorgehakt: Daniil Kvyat en Pascal Wehrlein vormen het Toro Rosso-rijdersduo in 2019.

De geruchten dat Daniil Kvyat bij zijn voormalig werkgever terug zou keren speelden al langer. De naam van Pascal Wehrlein werd nog niet eerder met Toro Rosso in verband gebracht.

Wehrlein verliet afgelopen winter de Formule 1 nadat hij bij Sauber plaats moest maken voor Charles Leclerc. Het jaar daarvoor kwam hij uit voor Manor F1, het team dat inmiddels failliet is.

Teambaas Franz Tost zou al langere tijd gecharmeerd zijn van de 23-jarige Duitser, die achtste staat in het DTM-kampioenschap. Op aandringen van de Oostenrijker zou Helmut Marko overstag zijn gegaan om Wehrlein binnen te halen.

Het gerucht rondom Wehrlein komt een aantal dagen nadat bekend werd dat hij geen deel meer uitmaakt van het opleidingsprogramma van Mercedes. Wellicht was dat nieuws een voorbode op dit gerucht.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen