Silly season: 'Leclerc akkoord met Ferrari over tweejarig contract'

dcd1823ju843

De BBC en La Gazzetta dello Sport weten het zeker: Charles Leclerc rijdt de komende twee jaar voor Ferrari. De 20-jarige Monegask, die al deel uitmaakt van het talentenprogramma van Ferrari, wordt naar verluidt de opvolger van Kimi Raikkonen.

Regerend Formule 2-kampioen Leclerc debuteert dit seizoen voor Sauber in de koningsklasse van de autosport en maakt veel indruk. Zo sprokkelde hij al elf punten bij elkaar. Tijdens de kwalificatie op Paul Ricard noteerde hij met de achtste plaats Saubers beste kwalificatie van de afgelopen jaren.

De komst van Leclerc zou het einde van de Ferrari-loopbaan van Kimi Raikkonen betekenen. De Fin veroverde in 2007 met het team uit Maranello de wereldtitel. Na een uitstapje naar het WK rally kwam de Fin in 2013 terug bij Ferrari, waar hij sindsdien zeventien podiums scoorde, maar geen enkele keer wist te winnen. Eerder deze week werd Raikkonen in verband gebracht met een overstap naar McLaren.

Volgens de Italiaanse en Britse media wordt de aankondiging door Ferrari in de week voorafgaand aan de Italiaanse Grand Prix bekendgemaakt. Ferrari weigerde vrijdag in Spielberg in te gaan op de geruchten.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden