Silly season: 'McLaren hengelt naar diensten Raikkonen'

180008_fra

Het heet niet voor niets silly season, de tijd van het jaar waarin de media over elkaar heen struikelen om te voorspellen wat coureurs met aflopende contracten en teams met teveel stoeltjes het volgende seizoen gaan doen. In Nederland ook wel komkommertijd geheten.

Sky Sports meldt dat wanneer Ferrari er daadwerkelijk voor kiest om volgend jaar Charles Leclerc als vervanger van Kimi Raikkonen in te lijven, die laatste wel eens naar McLaren zou kunnen verkassen.

De stal uit Woking zit flink in de hoek waar de klappen vallen en dreigt aan het einde van het jaar Fernando Alonso te verliezen. De onervaren protegé Lando Norris volgend seizoen naast Stoffel Vandoorne zetten zou geen optie zijn.

Raikkonen, die van 2002 tot en met 2006 36 podiums bijeen reed voor McLaren, zou een goed alternatief kunnen zijn. Of de Fin zelf puf heeft om het gestrande schip McLaren los te trekken, is nog maar de vraag. De 38-jarige coureur zou overwegen terug te keren naar de WRC, de rallyklasse waarin hij ook in 2010 en 2011 uitkwam. Hij zou inmiddels zelfs een aanbod op zak hebben van Toyota Gazoo Racing dat met een Yaris WRC uitkomt in het World Rally Championship.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen