Silly season: Mercedes is bereid Ocon te laten gaan

53156521_1197380073750647_1829726475127600374_n

Esteban Ocon lijkt dan eindelijk op weg naar Renault. De Fransman staat al enige jaren onder contract bij Mercedes en is dit jaar reserverijder bij de Zilverpijlen. Vorig jaar leek het er al even op dat hij naar de Franse stal zou gaan, maar dat team koos uiteindelijk verrassend voor Daniel Ricciardo. Ocon verloor zijn stoeltje bij Racing Point aan Lance Stroll, terwijl McLaren en Toro Rosso door Mercedes werden afgewimpeld.

Sindsdien hangt Ocon wekelijks rond in de garage van Mercedes, hopend op een stoeltje in 2020. Teambaas Toto Wolff heeft nu tegen Motorsport.com gezegd dat hij bereid is om het contract met Ocon op te zeggen als een ander team de 22-jarige Fransman wil hebben: "Iedereen erkent het talent van Esteban en ik geloof oprecht dat hij een permanente plek moet hebben in de Formule 1. Hij is een van de meest getalenteerde coureurs van zijn generatie. Helaas waren we vorig jaar slachtoffer van een bijzondere situatie op de rijdersmarkt. We moeten duidelijkheid scheppen zodat hij zijn carrière kan voortzetten op een manier die recht doet aan de steun die Mercedes hem heeft gegeven.”

Mocht Ocon inderdaad naar Renault gaan dan is dat slecht nieuws voor Nico Hülkenberg. De Duitser heeft een aflopend contract bij de Franse stal.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen