53156521_1197380073750647_1829726475127600374_n

Esteban Ocon is een van de kandidaten om Romain Grosjean te vervangen bij Haas. Volgens Autobild zit die laatste coureur bij het Amerikaanse team op de schopstoel na diens optreden tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Grosjean verloor op de vrijdag zijn neus bij een merkwaardige crash in de pitsstraat en kwam in de openingsfase van de race in botsing met zijn teamgenoot Kevin Magnussen. Daarbij scoorde de Frans-Zwitserse coureur dit seizoen slechts twee punten, tegen veertien voor Magnussen.

Teambaas Günther Steiner zou de situatie meer dan zat zijn en Ocon hebben opgelijnd als vervanger. Dis is nu nog reserverijder bij Mercedes, maar zou daar weg mogen: "Ik kan worden uitgeleend, dat is geen probleem. Mijn doel is om voor het officiële team van Mercedes te rijden, maar alles is mogelijk", aldus Ocon in de Franse pers.

Mocht Grosjean inderdaad vertrekken bij Haas dan zou hij volgens Autobild naar de Formule E gaan en voor het DS Techeetah Team gaan rijden.

In een ander scenario wordt Grosjean bij Haas niet vervangen door Ocon, maar door Nico Hülkenberg. Dat zou de weg vrij maken voor een transfer van Ocon naar Renault.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen