Silly season: Wolff worstelt met keuze tussen Bottas en Ocon

e00main1280

Mercedes neemt tijdens de zomerstop een beslissing over wie er volgend jaar naast Lewis Hamilton voor de Zilverpijlen zal rijden. Teambaas Toto Wolff heeft daarbij aangegeven dat de keuze in ieder geval zal gaan tussen Valtteri Bottas en Esteban Ocon.

Waar Hamilton een doorlopend contract heeft, daar loopt de verbintenis van Bottas bij Mercedes aan het einde van dit seizoen af. In de coulissen staat Mercedes-junior Ocon te trappelen om het stuurtje over te nemen. De Fransman reed tussen 2016 en 2018 voor Manor en Force India. Vorig jaar stond hij op het punt om naar Renault te gaan, maar dat team besloot op het laatste moment voor Daniel Ricciardo te kiezen. Sindsdien is Ocon reserverijder bij Mercedes.

De keuze tussen Bottas en Ocon is geen gemakkelijke voor Wolff: "Het wordt Esteban of Valtteri. We hebben er het binnen het team lang over gehad en ik zit echt in mijn maag met de vraag wat de goede keuze zal zijn. Voor het team en voor de rijders zelf. Als we maar één van beide rijders zouden hebben zou de keuze vrij makkelijk zijn."

De Oostenrijker vindt dat beide coureurs een kans verdienen: "Esteban omdat hij in moeilijke situaties heeft gezeten en de motivatie, de energie en het talent heeft om in een Mercedes te rijden. Aan de andere kant heeft ook Valtteri die ervaring en hij heeft bewezen hoe snel hij kan zijn. Daarnaast is hij samen met Hamilton een enorme steun bij het ontwikkelen van de auto." Wolff verwacht dat het team tijdens de zomerstop de knoop zal doorhakken.

Mogelijk lost het probleem zichzelf op wanneer Renault besluit om Nico Hülkenberg volgend seizoen te vervangen voor Ocon. Wolff heeft al aangegeven dat hij in dat geval bereid is de Fransman te laten gaan.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen