Silverstone bevestigt plannen om twee races te organiseren

GBR_Sun_The_Wing_1362

Het plan om twee achtereenvolgende races te organiseren op Silverstone, wordt bevestigd door circuitdirecteur Stuart Pringle. Momenteel wordt het besproken met de Formula One Group (FOM). Volgens Pringle wordt nu onder andere gewerkt aan de planning en voorbereidende werkzaamheden om dit mogelijk te maken.

In gesprek met de Britse krant The Guardian zegt Pringle dat alle mogelijkheden, waaronder ook twee races in één weekend, onderzocht worden. "Ik heb vertrouwen in ons vermogen om deze evenementen mogelijk te maken. We hebben veel ervaring en kennis. We kunnen het zeker."

Vrijdag wist de BBC al melding te maken van het plan om in één weekend twee races te organiseren op Silverstone. De race staat nu nog gepland op 19 juli en zou dan achter gesloten deuren plaatsvinden. "De FOM werkt hard aan een oplossing voor het wereldkampioenschap. We hebben regelmatig contact met ze en ze hebben ons gevraagd of we twee races achter gesloten deuren kunnen organiseren. We staan open voor alles", aldus Pringle.

Een definitieve beslissing wordt eind april verwacht. Pringle wist verder ook te melden dat hij begin mei nieuws verwacht over de nieuwe kalender. "Ik denk dat de FOM begin mei een beslissing zal nemen over de kalender. Ze kunnen dit plan niet in gang zetten zonder een oplossing gevonden te hebben voor het succesvol organiseren van andere races."

Pringle benadrukt dat beslissingen logischerwijs genomen worden in samenspraak met de overheidsadviezen en dat de volksgezondheid niet vergeten wordt. "Het is belangrijk dat elke discussie over racen verantwoord is. Anders lopen we het risico dat we de aandacht afleiden van de boodschap 'blijf thuis' en dat willen we niet."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen