'Silverstone blijft op de Formule 1-kalender'

GBR_Sun_The_Wing_1362

De Britten kunnen opgelucht ademhalen. Aan alle onzekerheid lijkt eindelijk een einde te zijn gekomen. De Grand Prix van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone blijft behouden voor de Formule 1. Volgens de Britse krant Daily Mail is er nieuwe overeenkomst gesloten tussen het circuit en Formula One Management (FOM).

Er is een akkoord bereikt over de financiële aspecten zo meldt David Richards, voorzitter van de Britse autosportbond, in de krant. Alleen de details moeten nog worden uitgewerkt.

Opzeggen contract

Met de nieuwe overeenkomst komt er een einde aan maandenlange onderhandelingen. De British Racing Drivers’ Club – eigenaar van het circuit – zegde in 2017 het contract met de Formule 1 op. Het vond dat het te veel betaalde voor de organisatie van de Grand Prix, maar gaf daarmee het recht op om ook na 2019 nog een Formule 1-race te organiseren. Sindsdien werd er gewerkt aan een nieuwe en betere overeenkomst, maar die de onderhandelingen verliepen erg stroef.

Het was een kwestie van een lange adem, maar nu is er dus toch een deal gesloten. Volgens persbureau Reuters wordt de nieuwe overeenkomst woensdag gepresenteerd.

Historische grond

Silverstone is voor de koningsklasse van de autosport een historisch circuit. In 1950 werd op de voormalige vliegbasis de eerste race meetellend voor het wereldkampioenschap Formule 1 verreden. In totaal was Silverstone, dat sinds 1987 onafgebroken op de F1-kalender staat, 44 keer gastheer van de Formule 1.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen