Silverstone bood aan om 12 races te organiseren

1920x1080-Silverstone-GP-Groot-Brittannië-2017

Stuart Pringle, de directeur van Silverstone, heeft de Formule 1 aangeboden om twaalf races te organiseren op het legendarische circuit. Dit om te helpen bij het organiseren van een F1-kalender die meetelt als een officieel wereldkampioenschap. 

Op het circuit van Silverstone worden de vierde en vijfde Grand Prix van 2020 gereden. De Formule 1 moet minimaal acht races organiseren om het mee te laten tellen als een officieel wereldkampioenschap. Met de nieuwe kalender, die vrijdag naar buiten is gebracht, komt het aantal nu op dertien bevestigde Grands Prix. De komende weken zal de kalender worden aangevuld met races in Bahrein en Abu Dhabi, waar het seizoen wordt afgesloten.

Met de dubbele race op Silverstone zijn er vijf Grands Prix verreden, voor de minimale acht. ''We zeiden ook dat we zo veel mogelijk hulp willen aanbieden'', vertelt Pringle aan Autosport. ''Maar op een gegeven moment hebben we aangeboden om het circuit voor enkele maanden beschikbaar te stellen. Het leek ons geen slecht idee. Iedereen blijft op dezelfde locatie en we kunnen twaalf Grands Prix organiseren. Vrij snel werd er aangenomen dat dat saai zou gaan worden, maar ze kwamen terug en ze zeiden: ''Eigenlijk zou twee Grands Prix heel nuttig zijn''.

Op zondag 2 augustus is Silverstone gastheer van de Britse Grand Prix. Een week later, opnieuw op Silverstone, wordt de 70th Anniversary Grand Prix verreden. Die heeft die naam gekregen omdat 70 jaar geleden de allereerste Grand Prix ooit werd verreden op het circuit van Silverstone.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen