Sir Frank Williams (79) overleden

AM1T3267

Frank Williams, oprichter en oud-teambaas van Williams F1, is overleden. 'Sir' Frank Williams is 79 jaar oud geworden. De Brit had al een aantal jaar last van gezondheidsproblemen en lag sinds vrijdag in het ziekenhuis. "Zondagochtend is hij rustig overleden in het bijzijn van zijn familie", laat het Williams-team weten in een statement.

"We staan stil bij het verlies van een geliefde en inspirerende man. Frank zal enorm gemist worden", aldus het team. Williams kampte al een aantal jaar met gezondheidsproblemen. In 1986 belandde hij in een rolstoel na een auto-ongeluk. Afgelopen jaren kampte Williams met veel longproblemen waardoor hij vaak opgenomen werd in het ziekenhuis.

 

Reacties

F1-baas Stefano Domenicali reageert op het overlijden. "Vanmorgen belde Claire Williams, mij om het trieste nieuws te vertellen dat haar vader was overleden. Frank Williams was een grootheid van onze sport. We hebben een gerespecteerd persoon verloren en hij zal ontzettend gemist zijn", aldus Domenicali. Volgens Domenicali blijven de prestaties en de persoonlijkheid van Williams altijd voortleven in de sport.

Marc Harris, de man van Claire Williams, plaatste ook een emotioneel bericht op zijn Instagram. "Het is een verdrietige dag, we zijn een held, vader, grootvader, schoonvader en een oprechte inspiratie verloren. Frank is een legende, een ware leider in de F1-wereld. Iemand die geholpen heeft de sport te maken zoals die vandaag de dag is", luidt het onder ander in de post.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marc Harris (@marcsimonharris)

Ook George Russel reageert op het overlijden. Op zijn Instagram schrijft hij onder andere: "Frank was meer dan een baas, hij was een mentor en een vriend voor iedereen binnen Williams. Het was een eer om voor hem te mogen racen en een klein deel uit te mogen maken van de geschiedenis van Williams", aldus Russell. Hij bedankt nogmaals Williams voor alles.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door George Russell (@georgerussell63)

Sir Frank Williams  1942 - 2021

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden