Spectaculaire nieuwe neus voor McLaren in Barcelona

1920x1080-Fernando-Alonso-McLaren-Barcelona-Test-2018

De MCL33 van Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne zal dit weekeinde worden uitgerust met een nieuwe neus. Volgens ingewijden een mix van voorgaande concepten, maar met een spectaculair design.

Het is naar verwachting de meest in het oog springende van alle upgrades die het team uit Woking zal meebrengen naar Barcelona, waar de Spaanse Grand Prix zondag zal worden verreden. De nieuwe neus slaagde pas voor de crashtest medio april en is daarom niet gebruikt tijdens de voorgaande vier races.

Niet alleen de neus moet er aan geloven, ook andere aanpassingen zullen aan het bodywork worden gedaan. McLaren verkondigde al geruime tijd dat ‘de ware MCL33’ aan de wereld zou worden getoond voorafgaand aan de Europese campagne. Naar verwachting zal meer dan de helft van de wagen aanpassingen krijgen, zoals aan de vleugels, voorkant van de 'sidepods' en de vloer.

De seizoensstart in Melbourne kwam voor al deze upgrades te vroeg voor McLaren. Teambaas Zak Brown had er desondanks alle vertrouwen in dat het team meer sponsoren zou kunnen aantrekken nadat McLaren tijdens de eerste races had kunnen laten zien waartoe het in staat was. McLaren staat met 36 punten momenteel vierde in het kampioenschap voor constructeurs, 19 punten achter Red Bull en slechts één punt vóór Renault.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden