Sportief gebaar kan Hamilton duur komen te staan

M81127

Je kunt veel van Lewis Hamilton zeggen, maar niet dat hij onsportief is. In de laatste ronde van de Hongaarse Grand Prix gaf hij de derde plek terug aan teammaat Valtteri Bottas.

Hamilton had de plek eerder even opzichtig cadeau gekregen van de Fin in een poging de leidende Ferrari’s te achterhalen. Over de boordradio maakte hij de afspraak dat als het hem ook niet lukte Bottas de plek zou terugkrijgen. Hamilton kon Kimi Raikkonen ook niet voorbij, maar bouwde wel een grote voorsprong op ten opzichte van Bottas. Desondanks liet Hamilton zijn teamgenoot in de allerlaatste bocht passeren met de finishlijn in zicht.

De tijd zal leren of dit sportieve gebaar hem de wereldtitel zal kosten, maar Hamilton heeft geen spijt van zijn beslissing om drie punten in te leveren bij zijn teammaat. De Mercedes-coureur kreeg voor zijn vierde plaats 12 wereldkampioenschapspunten, Bottas voor zijn derde plek 15 punten. Met nog 9 races voor de boeg kan er nog van alles gebeuren in de stand, maar in de Formule 1 is elk punt er één, dus opmerkelijk is de actie van de drievoudig wereldkampioen wel. Hamilton staat nu 14 punten achter op de leider in het klassement, Sebastian Vettel. Bottas staat nog 33 punten achter.

De rest van het seizoen zal blijken of Hamilton zijn vierde wereldtitel op het spel heeft gezet. Van spijt van zijn beslissing is tegenover de Britse The Telegraph echter geen sprake: “Mijn hart zei dat dit het juiste was om te doen. Ik wil het kampioenschap op een eerlijke manier winnen. We zullen zien of het een dure beslissing is geweest. Hopelijk toont het dat ik een man van mijn woord ben, en een teamspeler.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen