Stefano Domenicali: De omstreden Formule 1-baas

door Gijs Leuvenink
Premium update
stefano domenicali
Premium update

Stefano Domenicali, de voormalige Ferrari-teambaas, is sinds januari 2021 de nieuwe CEO van de Formule 1. Hij volgt daarmee Chase Carey op, die sinds 2017 aan het roer stond van de sport. Domenicali is niet onbekend in de wereld van de Formule 1.

Stefano Domenicali begon zijn carrière in de Formule 1 in 1991 bij het team van Ferrari. Hij werkte zich snel op in het team en bekleedde verschillende managementfuncties, waaronder die van sportief directeur en uiteindelijk teambaas. Onder zijn leiding beleefde Ferrari een succesvolle periode, waarin ze meerdere constructeurstitels en coureurstitels wonnen, met beroemde coureurs zoals Michael Schumacher en Kimi Räikkönen. Na 23 jaar bij Ferrari te hebben gewerkt, vertrok Domenicali in 2014 uit de Formule 1 om CEO te worden van Lamborghini, een van de bekendste sportwagenfabrikanten ter wereld.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden